Dobré odpoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

33 gang_vylohaDokud policie nedopadne zřejmě dobře organizovaný gang vykradačů prodejen potravin, majitelé obchodů se budou jen marně vztekat při obavě o svůj majetek. V posledním období totiž rapidně přibývá případů, kdy až trojice zatím neznámých pachatelů poměrně brutálním způsobem po rozbití výloh pronikne do provozoven a odnáší si z nich zboží nebo cokoliv, co jde vzápětí zpeněžit.

Aktuálně mají na zloděje doslova pifku vedoucí prodejny se smíšeným zbožím v Marinákově ulici Tomáš Veselý a majitelka podobné prodejny ve Vrahovicích Zita Marešová. Právě tady zlodějští raubíři řádili minulý týden. A zdaleka ne poprvé!

„Ve středu třináctého srpna přibližně v jedenadvacet hodin zatím neznámý pachatel rozbil výlohu na prodejně potravin v Martinákově ulici v Prostějově. Do prodejny ale vniknuto nebylo. Předběžně byla škoda majitelkou vyčíslena na necelých pět tisíc korun. Náhodným svědkem byla viděna neznámá osoba, která se pohybovala před výlohou. Zda tato osoba je tou, která výlohu rozbila, zjišťujeme. Zatím případ prověřujeme na úrovni přestupku proti majetku,“ zní oficiální zpráva z úst Ireny Urbánkové, tiskové mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje.

Vedoucí zmíněného obchodu v Martinákově ulici vidí případ ale trošku v jiném světle. „Od svědků, kteří vzápětí přivolali policii, vím, že ve středu okolo deváté hodiny večer se u naší prodejny zastavili tři maskovaní mladíci. Měli něco přes hlavu, zřejmě kapuce a dva z nich na zádech nesli batohy. Jeden pak nějakým předmětem rozbil výlohu s dvojitým sklem a snažil se dostat dovnitř. Bylo ještě šero, takže sousedé celý výjev pozorovali a zavolali policii. Navíc na zloděje začali křičet, ti se lekli a utekli směrem do centra. Jeden z mladíků byl údajně už uvnitř prodejny, ovšem rychle se dostal zpátky a taky vzal nohy na ramena,“ popsal exkluzivně Večerníku Tomáš Veselý.

Jak vzápětí dodal, dva týdny předtím došlo v této prodejně v Martinákově ulici k podobnému případu, ovšem s mnohem závažnějším koncem. Zlodějům se tehdy podařilo rovněž po rozbití výlohy obchod vykrást, přičemž si odnesli především cigarety a alkohol za desítky tisíc korun. „Začínáme tady být z toho všichni otrávení. Z toho případu před čtrnácti dny má policie dostatek pachových stop i DNA. Zloději se totiž pořezali o rozbitou výlohu a nechali na skle krev,“ prozradil Večerníku Tomáš Veselý.

A jen pár hodin po vloupání v Martinákově ulici udeřili vykradači obchodů ve Vrahovicích. „Někdy v noci ze středy třináctého na čtvrtek 14. srpna došlo ke vloupání do jedné z prodejen s potravinami ve Vrahovicích. Zatím neznámý pachatel z přístřešku, ve kterém byly uskladněny přepravky s prázdnými lahvemi, odcizil celkem čtyřiadvacet těchto přepravek i s lahvemi. Celková škoda odcizením a poškozením byla vyčíslena na pět tisíc třista korun,“ sdělila mluvčí krajské policie. Večerník se rovněž zajel podívat na místo činu. A majitelka prodejny Zita Marešová nám v pátek prozradila, že další noc jí zloději provedli to samé, udeřili tak dvakrát po sobě. „Ano, byli jsme teď dvakrát vykradeni. Já už prostě nevím, co mám dělat?! Podnikám tady přes dvacet let a vždycky se najde někdo, kdo mi tuto práci otráví. Zloději se dostali přes plot do dvora, kde máme sklad s přepravkami. Ten je oplocený, ale oni přestříhali dráty a zevnitř si přepravky s lahvemi odnesli. Museli přijet nějakým náklaďákem či dodávkou, jinak to není možné,“ popsala Večerníku Zita Marešová. Podle jejích vlastních slov pak museli pachatelé láhve i s přepravkami zpeněžit v některém z prostějovských supermarketů. „Třeba v Kauflandu nebo Intersparu se nikoho neptají, kde tolik lahví vzal a odkoupí jakékoliv množství přepravek. V menších obchodech, jako je ten náš, by se něco takového stát nemohlo, okamžitě už bychom pojali podezření. Po každé takové krádeži se snažíme náš objekt lépe zabezpečit, ale zloději si vždycky najdou cestičku,“ pokrčila rameny viditelně dopálená majitelka vrahovické prodejny potravin.

Policie se zatím k případům nechce šířeji vyjadřovat, není tedy oficiálně známo, zda kriminalisté pracují s verzí o působnosti organizované skupiny vykradačů. „Po pachatelích usilovně pátráme,“ ujistila však Irena Urbánková.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...