Dobré poledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

27 titulkaAKTUALIZACE: To nemohlo skončit jinak, tvrdí sousedé! Časté opilecké hádky i partnerské bitky mezi pětapadesátiletým mužem a jeho o sedm let mladší družkou skončily v pátek odpoledne tragicky. Mezi sousedy obávaný notorický alkoholik totiž po další rozepři svoji partnerku prachsprostě bodl do oblasti břicha! O život osmačtyřicetileté ženy ještě nějakou chvíli bojovali lékaři Fakultní nemocnice v Olomouci.

Nakonec však marně... Tentýž den večer nešťastnice svým bodným zraněním podlehla! Vraždu v domě na Žižkově náměstí číslo 19 v Prostějově nyní vyšetřuje kriminální policie, která totálně opilého chlápka ihned po činu odvedla z domu v poutech. Policie případ, o němž Večerník věděl jako první záhy po jeho spáchání, o uplynulém víkendu potvrdila. Není však známo, zda se muž k činu doznal a co konkrétního jej k hrůznému skutku přivedlo...

Po dvou letech, kdy v březnu 2012 byl zavražděn osmdesátiletý senior v Okružní ulici, registruje Prostějov opět ten nejzávažnější možný zločin. Páteční odpoledne se stalo osudným pro osmačtyřicetiletou ženu ze Žižkova náměstí. Její o sedm let starší druh ji v bytě několikrát bodnul nožem do hrudníku. V hádce, jak jinak. Zatímco kriminalisté totálně zpitého ochmelku vyvedli z domu v poutech, těžce zraněnou ženu odvážela sanitka v kritickém stavu do olomoucké fakultní nemocnice. Nebožačka ale i přes enormní snahu lékařů ještě týž den večer zemřela. A policisté tím pádem začali vyšetřovat VRAŽDU!

Policie už vraha vyslýchá

Události z počátku minulého víkendu nabraly rychlý spád. „V pátek čtvrtého července v odpoledních hodinách došlo v jednom z prostějovských domů ke konfliktu mezi pětapadesátiletým mužem a osmačtyřicetiletou ženou, která byla po partnerově ataku převezena s těžkým zraněním do Fakultní nemocnice v Olomouci, kde ve večerních hodinách zemřela. Na místě události byl zajištěn muž, který jevil známky značného požití alkoholu, načež mu bylo naměřeno 3,2 promile alkoholu v dechu. Během pátečního dne tak nemohl být vyslechnut, nejdříve byl totiž převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ informovala Večerník v sobotu po poledni Marta Vlachová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje. Jak ještě následně doplnila, právě během prvního víkendového dne začalo probíhat šetření nešťastné události a rovněž došlo k výslechu podezřelého muže. Zda se ale k činu přiznal, není dosud známo. „Více informací o případu není v současné době k dispozici,“ dodala Vlachová.

Pobodaná ještě několik hodin žila


Skutečnost, že pobodaná žena měla ještě naději na záchranu života, potvrdil Večerníku i šéf prostějovské záchranky. „Naši lékaři poskytli osmačtyřicetileté ženě, která měla bodná zranění, první pomoc. Nacházela se ve velmi vážném stavu, přesto se podařilo na místě zajistit její základní životní funkce a po napojení na dýchací přístroje v sanitce byla převezena na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Olomouci. Její stav byl ale v tu chvíli kritický, přesto naděje na záchranu lidského života existovala,“ popsal hektické okamžiky exkluzivně pro Večerník Radomír Gurka, ředitel Zdravotnické záchranné služby v Prostějově. Bohužel dobře to nedopadlo. „Těsně po deváté hodině večerní jsem osobně obdržel zprávu, že těžce zraněná paní v olomoucké nemocnici zemřela...,“ stvrdil zlou zvěst Gurka.

Zemřela přímo na operačním sále když masivně krvácela z břicha

Jak vyplynulo z vyjádření Fakultní nemocnice v Olomouci, lékaři o život osmačtyřicetileté oběti trestného činu bojovali několik hodin. „Žena byla přivezena na urgentní příjem s bodným poraněním v nadbřišku. Okamžitě došlo
k akutní operaci, ale i přes veškerou snahu našich lékařů na sále zemřela v důsledku masivního krvácení a zranění, které bylo neslučitelné se životem,“ prozradil Večerníku Egon Havrlant, tiskový mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci.

Sousedé předpovídali neštěstí

Večerník během sobotního dne oslovil několik sousedů v domě na Žižkově náměstí číslo 19, kde k vraždě došlo. Obyvatelé tohoto domu v majetku města s námi ochotně hovořili, ovšem pod podmínkou zaručení anonymity. „Cože, paní M. zemřela? To je strašné! Viděli jsme, jak ji v pátek o půl třetí odváží sanitka. Měla zakrvácené břicho, ale věřili jsme, že to přežije. Že se tady stalo něco hrozného, jsme poznali hned, protože barák byl plný policajtů,“ svěřila se Večerníku zhruba šedesátiletá žena. Její manžel poznamenal, že neštěstí viselo přímo ve vzduchu. „Byla to otázka času, kdy se mezi těmi dvěma lidmi stane něco příšerného... Hádali se často a hlavní roli hrál v jejich sporech alkohol. On tedy chlastal první ligu, ovšem ani jeho družka nezůstávala mnohdy pozadu. Jinak to ale byla celkem příjemná ženská a s tím chlapem si toho dost vytrpěla. Nikde nepracoval, domů chodil věčně pozdě večer a imrvére byl pod parou. Byla to u nich prostě pěkná Itálie,“ popsal muž bydlící v těsné blízkosti bytu, kde k vraždě došlo.
Se zajímavou zprávou se Večerníku svěřil jiný ze starších mužů obývající uvedený dům na Žižkově náměstí. „Panebože, ještě ve čtvrtek si byl u mě půjčit stovku. Chodil si ke mně pro peníze poměrně často, ale musím říct, že jak mu přišla ´sociálka´, všechno mi poctivě do koruny vracel. Tu stovku ale od něho uvidím asi tak za dvacet let...,“ podotkl ironicky bodrý chlapík.

Násilník nebyl v domě oblíbený

Další sousedé rovněž postřehli, že pětapadesátiletý muž, kterého už v tuto chvíli vyšetřuje policie pro vraždu své družky, nebyl u většiny nájemníků zrovna oblíbený. „Nedivte se, vodil si do baráku své kamarádíčky z mokré čtvrti, většinou šlo o bezdomovce. Ti pak přespávali na chodbách a my museli často volat strážníky, aby je vyvedli. Když jsme mu to vytýkali, šlo o ústa... Vždycky se na nás obořil a byl sprostý. Raději jsme mu tedy uhýbali z cesty, zvlášť když byl opilý,“ řekl bez okolků jeden z mladších nájemníků domu na Žižkově náměstí.

I kamarád z něho měl strach

Večerník se vydal v sobotu ještě na jedno místo s cílem získat další informace o muži, který zřejmě v opileckém afektu zavraždil nožem svoji družku. Pětapadesátiletý chlapík totiž podle mnohých svědků nejčastěji navštěvoval restauraci Beseda na Žižkově náměstí. Uvnitř jsme nikoho z jeho známých nenašli, venku na lavičce ovšem seděli dva bezdomovci, kteří se přiznali, že notorického alkoholika a násilníka znali dobře a občas s ním i popili nějakou tu skleničku. „Byl pořád takový nervózní, furt se mu něco nelíbilo a na každého křičel. Je i takový panovačný, ale i když byl odkázaný jenom na sociální dávky, vždycky měl u sebe nějakou tu korunu a zaplatil nám pivko. Jo, párkrát nás nechal přespat i v baráku, kde bydlel. O jeho sporech s partnerkou jsme nic nevěděli, o ženských se on moc nebavil,“ krčili rameny dva chlapíci zanedbaného zevnějšku. „Víte, on byl takový nebezpečný, i když byl střízlivý, natož když se opil. To pak s ním bylo k nevydržení, šel z něho strach,“ dodal ještě starší z obou mužů.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...