Příjemnou noc, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Mládě sovy zachráněno!
Předminulou sobotu 14. června před polednem bylo na linku 156 přijato sdělení o nálezu mláděte sovy kalouse ušatého v blízkosti prostějovských kasáren v Letecké ulici. Strážníci si nočního dravce převzali a převezli přímo pracovníkům IRISu na náměstí T. G. Masaryka, kde právě probíhala akce „Den na podporu země“.

Finty mu nevyšly
Na šortky si oblékl kalhoty. Takto se snažil minulé pondělí 16. května získat oděv bez zaplacení dvacetiletý mladík. Při odchodu z prodejny však byl prodavačkou zadržen. Strážníkům se k činu doznal. Šortky v hodnotě sto šedesát korun byly vráceny. Téhož dne se s tímto chmatákem setkala hlídka ještě jednou. Podruhé si vybral nákupní středisko na Okružní ulici. Zde si ukryl pod tričko potraviny v hodnotě šestatřicet korun. Oba případy byly předány správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti majetku.

Vykradená auta
V neděli 15. června v odpoledních hodinách si v Říční ulici nechala žena kabelku v autě na viditelném místě, a to přilákalo zloděje. Ten rozbil okno u spolujezdce a odnesl si kabelku.
V ní měla žena mobilní telefon, hotovost ve výši 350 korun a doklady. Podobný případ se odehrál téhož dne v ranních hodinách poblíž centra města. Neznámý muž stejným způsobem vnikl do zaparkovaného vozidla, ze kterého odcizil navigaci a finanční hotovost.

Natankoval bez placení
Na základě telefonického sdělení vyjížděla předminulou sobotu 14. června po osmnácté hodině hlídka do lokality Brněnské ulice, kde z čerpací stanice ujel řidič bez zaplacení. V daném čase se strážníkům vozidlo nepodařilo najít. O události byla vyrozuměna Policie ČR.

Osvobodili kačenku
Po devatenácté hodině sdělil muž v sobotu 14. června prostřednictvím linky 156 uvěznění kačenky v mlýnském náhonu, ze kterého se nemůže dostat ven. Hlídka na místě mládě vytáhla a vypustila na svobodu.

Zfetovaný šofér
Rychlá jízda a smykování. Tento způsob jízdy přiměl oznamovatelku předminulou neděli 15. května hodinu před půlnocí pojmout podezření, že řidič je pod vlivem drog. Neváhala a událost nahlásila na linku 156. Hlídka okamžitě vyjela na místo. Vůz právě vyjížděl z náměstí Padlých hrdinů, a jakmile řidič spatřil služební vozidlo, začal couvat. Přibližně po pěti metrech vystoupil z vozu a směřoval na Svatoplukovu ulici, kde byl strážníkem zastaven. Dvaačtyřicetiletý muž neměl u sebe žádné doklady. Dechová zkouška byla negativní, ovšem test na drogy naopak pozitivní na pervitin.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...