Dobré odpoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

25 znasilneni_ve_vrahovicichJejí přítel vezl slečnu Lucii autem do práce. Spěchal však do Olomouce, a proto jí zastavil u hypermarketu OBI v Konečné ulici. Následně se mladá dívka vydala pěšky na noční směnu do nedaleké Tovární ulice. Ve chvíli, kdy mířila k takzvané „myší díře“ ve Vrahovicích, prožila okamžiky hrůzy, na které nezapomene do konce života. Podle jejího svědectví totiž byla PŘEPADENA mužem romského původu. Ten jí měl přes tepláky sahat do rozkroku, vyhrožovat a vynutit si, aby mu byla po vůli... Jeho oběť se bránila, navíc dvojici vyrušilo projíždějící auto. Chlípný mladík se lekl a vydal se na útěk. Přestože policie měla žhavý tip, obžalovaný Tibor S. do vězení nakonec nepůjde.

Na první pohled vypadalo vše jasně. Minulé úterý před Okresním soudem v Prostějově stanul osmadvacetiletý Tibor S., v němž mladá Lucie jistojistě poznala muže, který se ji koncem loňského listopadu pokusil znásilnit. Obžalovaný Rom byl před několika lety odsouzen za loupežné přepadení a teď mu reálně hrozilo, že se do vězení vrátí. Před senátem se však dušoval, že se ničeho nedopustil a v době, kdy došlo k trestnému činu, byl na oslavě narozenin. V jeho prospěch svědčili i dva kumpáni z ubytovny v Pujmanově ulici. Z jejich výpovědí ovšem bylo na první pohled patrné, že hlavním záměrem bylo ochránit kámoše před vězením... Oba svědci se totiž na některých detailech vůbec nedomluvili, takže tvrzení obsahovala tolik vzájemných rozporů, že to až přímo bylo do očí...
„Obžalovaný byl v minulosti za podobný trestný čin odsouzen. Navíc poškozená nemá důvod si proti němu cokoliv vymýšlet, neboť k němu nemá žádný vztah a před činem ho neznala. Identifikovala jej až na fotografii,“ upozornila ve své závěrečné řeči státní zástupkyně Libuše Bártlíková, která pro obžalovaného navrhovala dvacet měsíců nepodmíněně.
Přes tohle všechno, byl nakonec Tibor S. prostějovským tribunále zproštěn obžaloby. „Soud nepochybuje o tom, že se skutek stal tak, jak jej popsala poškozená. Má ovšem pochybnosti o tom, že pachatelem je právě obžalovaný,“ vyjádřila se při konečném rozsudku soudkyně Adéla Pluskalová.
Před vězením Tibora S. zachránily zásadní nesrovnalosti v době, kdy vlastně měla být žena přepadena. „Poškozená na policii třikrát vypověděla, že k činu došlo něco před sedmou hodinou večerní. Případ byl na policii nahlášen dokonce až o půl osmé. Nicméně soud má k dispozici záznam z průmyslové kamery ubytovny v Pujmanově ulici, na němž obžalovaný do objektu vchází přesně v 18.34 a naopak neexistuje záznam o tom, že by od té doby ubytovnu opustil. Z výpovědi provozovatele pak vyplývá, že z domu se nikdo nedostane, aniž by ho při odchodu nezaznamenaly kamery. Z tohoto důvodu soud má za to, že obžalovaný čin spáchat nemohl a při rekognici prostřednictvím fotografií zřejmě došlo k záměně pachatele,“ vysvětlila svůj osvobozující verdikt soudkyně Adéla Pluskalová, která upozornila i na další nesrovnalosti. Poškozená například na policii uvedla, že přepadení a pokus o znásilnění má na svědomí muž romské národnosti menší postavy. „Obžalovaný je ovšem na první pohled postavy spíše vyšší,“ dodala Pluskalová.
Pro někoho snad překvapivý, jinak však logicky a naprosto jasně zdůvodněný rozsudek znamená jediné: muž, který se ve Vrahovicích pokusil znásilnit mladou Lucii, spravedlnosti stále uniká. A to na klidu nepřidá nejen jeho oběti, ale i dalším ženám…
Rozsudek dosud nenabyl právní moci, státní zástupkyně si ponechala lhůtu pro možnost odvolání.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...