Dobrý podvečer, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

policieBohuslavice, Drahany, Kostelec na Hané, Klenovice a třikrát Prostějov. Tam všude během jediného dne policejní kontroly odhalily řidiče, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu nebo drog.

Prvním, koho prostějovští policisté v pondělí přistihli, byl 52 letý řidič vozidla Ford Focus. „Toho kontrolovali krátce před půl sedmou ráno v Bohuslavicích. Provedenou dechovou zkouškou mu naměřili 0,41 promile alkoholu v krvi. Opakovanými zkouškami pak 0,46 a 0,39 promile alkoholu. Policisté mu další jízdu zakázali,” informovala policejní tisková mluvčí Irena Urbánková.

Druhým, kdo usedl za volant pod vlivem alkoholu, byl 56 letý řidič vozidla Škoda Favorit. „Policisté ho kontrolovali kterého kontrolovali policisté krátce po sedmé ráno v obci Drahany. Dechovou zkoušku mu naměřili 0,39 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkouškou 0,40 promile alkoholu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,” upřesnila Irena Urbánková.

Krátce po půl osmé ráno pak kontrolovali policisté na Anneské ulici v Prostějově řidiče vozidla Hyundai Acent. „U 57 letého řidiče byla zkouška na alkohol pozitivní a policisté mu naměřili 0,36 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkouškou 0,32 promile alkoholu,” pokračovala Urbánková.

I velmi malé množství alkoholu za volantem se nevyplatí. „Před půl jedenácté dopoledne v Klenovicích na Hané kontrolovali vozidlo VW Transporter. U 40 letého řidiče byla dechová zkouška pozitivní a policisté mu naměřili 0,14 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkouškou pak 0,12 promile alkoholu,” sdělila Irena Urbánková.

Po obědě policisté zastavili řidiče, který byl střízlivý, i přesto mu policisté další jízdů zakázali. „Dalším řidičem, který řídil pod vlivem návykové látky, tentokrát drog, je 29 letý řidič vozidla Škoda Felicia, kterého kontrolovali policisté na Wolkerově ulici v Prostějově krátce před půl jednou odpoledne. Alkohol u něj vyloučila dechová zkouška, zato test DrugWipe 5S na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amphetamin/methamphetamin/XTC. Řidič se po poučení podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici,” doplnila Irena Urbánková.

Krátce před pátou odpoledne pak policisté kontrolovali na Jezdecké ulici v Prostějově řidiče osobního vozidla Fiat Stilo. „U 65 letého řidiče byla dechová zkouška pozitivní a policisté mu naměřili 0,67 promile alkoholu v dechu. Opakovanými dechovými zkouškami pak 0,58 a 0,54 promile alkoholu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,” uvedla Urbánková.

Pod vlivem omamných a psychotropních látek byla také řidička vozidla VW Polo, kterou policisté kontrolovali krátce po deváté večer na ulici 8. května v Kostelci na Hané. „U 24 leté řidičky byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou, zato test DrugWipe 5S, na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amphetamin/methamphetamin/XTC. Řidička se po poučení odmítla podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Další jízdu jí policisté zakázali. Řidička navíc při kontrole nepředložila řidičský průkaz, protože ho neměla u sebe,” upřesnila Irena Urbánková s tím, že všichni kontrolovaní řidiči jsou nyní podezřelí ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...