Příjemnou noc, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

01 policie_4Čeho je moc, toho je příliš. Zásadním problémem šestatřicetiletého Marka Kejíka jsou drogy, zejména pak pervitin. Na něj se pak nabalují další trable. A těch je v jeho případě více než požehnaně! Když se mu jeho prohřešky sečetly, vyšlo z toho u Okresního soudu v Prostějově víc jak šest let pobytu za mřížemi.


Přestože toho má na svědomí víc než dost, zůstává Marek Kejík stále na svobodě. Dlouho si však na ní už nepobude. Nedávno totiž nabyl právní moci rozsudek, kterým byl odsouzen na čtyři roky do vězení, kam poputuje za opakované vydírání a fyzické napadení své tehdejší přítelkyně.
To však není vše. Marek Kejík čas od času také řídil auto pod vlivem pervitinu. Když ho policisté „čapli“, přišel o řidičský průkaz. Ani tento fakt mu však nijak zvlášť nevadil, po Prostějově se za volantem proháněl dál. Letos v březnu jej například policisté chytili na parkovišti v Plumlovské ulici. „Pana Kejíka jsme poznali ve chvíli, kdy řídil vůz u supermarketu Billa. Jak u něj bývalo obvyklé, snažil se po zastavení utéct, což se mu však tentokrát nepovedlo,“ vypověděl při úterním stání zasahující policista. Za tento prohřešek dostal Marek Kejík od soudu dalších patnáct měsíců vězení.
Ale ani to není zdaleka vše. Marek Kejík patřil do party kolem zřejmě nejznámějšího prostějovského drogového dealera Josefa Přikryla. Ten toho má na svědomí víc než dost, kromě přechovávání drog také pokus o útěk přímo od prostějovského soudu.

Do vězení Josef Přikryl ovšem původně putoval kvůli opakovanému řízení bez „řidičáku“. Právě Kejík se tehdy před soudem se svým dealerem snažil lhát v Přikrylův prospěch. Tvrdil totiž, že auto řídil on sám, nikoliv Přikryl. Jeho výpověď však byla v rozporu se svědectvím policistů, kteří za volantem jednoznačně viděli Přikryla. Marek Kejík tak byl usvědčen, že se coby svědek dopustil trestného činu křivé výpovědi, kvůli čemuž mu soud jeho trest navýšil o další rok. 

Ani po opakovaných výzvách Marek Kejík v úterý k soudu vůbec nedorazil. I proto rozsudek nad ním dosud nenabyl právní moci. Je ale velmi pravděpodobné, že se tak velmi brzy stane. Marek Kejík tak v tuto chvíli může v dohledné době očekávat policii, která ho zatkne a doprovodí přímo do vězení. A z něj zřejmě nějaký ten rok nevyjde...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...