Dobré dopoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

17 hrbitovPřípad, který na začátku dubna otřásl prostějovskou veřejností. Policejní komando vtrhlo v sobotu 5. dubna do správního domku na městském hřbitově a zatklo hrobníka Květoslava Müllera. Ten totiž neunesl vyhazov z technických služeb, unesl bývalou kolegyni a hrozil jí zastřelením!

Zatčení i okolnosti celého případu provázelo od samého začátku tajemství a hlavně nechuť informovat veřejnost. Vedení společnosti A.S.A. Technické služby v Prostějově se nechtělo k události vyjadřovat vůbec, Večerníku se teprve až minulý týden podařilo alespoň částečně zlomit jeho odpor k poskytování informací. I tak jsme ale pro některé odpovědi na položené otázky museli volat až do Prahy!
„Zatím můžeme potvrdit, že náš bývalý zaměstnanec Květoslav Müller, ohrožoval zbraněmi pracovnici Správy hřbitova,“ poodhalila roušku tajemna Šárka Býmová, tisková mluvčí společnosti .A.S.A. v Praze. Společně s tím potvrdila to, o čem se spekulovalo v médiích. „Ano, pan Müller byl propuštěn ze společnosti .A.S.A. Technické služby v Prostějově z důvodu neomluvené absence. Vzhledem k jeho duševnímu stavu můžeme pouze spekulovat o jeho dalším chování. Připouštím možnost, že právě tato skutečnost byla důvod jeho počinu. Výpověď zřejmě neunesl,“ míní mluvčí pražského ředitelství společnosti A.S.A. s tím, že od tohoto incidentu přijala firma opatření, aby se něco podobného už nestalo. „Zavedli jsme odpovídající opatření pro zabezpečení zaměstnanců a návštěvníků hřbi-tova. Jeho správa pak funguje standardním způsobem. To, co se stalo, bereme jako náhodnou událost,“ dodala Býmová.
Na otázku ohledně zdravotního stavu ženy, která se nechtěně stala rukojmím zřejmě duševně chorého člověka, Večerník nedostal kompletní odpověď. „Vzhledem k tomu, že se případ stále vyšetřuje, nebudeme se ke zdravotnímu stavu zúčastněných osob vyjadřovat. Mohu ale potvrdit, že tato paní je stále naší zaměstnankyní,“ uvedla pouze tisková mluvčí společnosti .A.S.A. v Praze.
Jen připomeňme, že sedmapadesátiletý bývalý hrobník Květoslav Müller byl obviněn ze zločinu vydírání a přečinu nedovoleného ozbrojování. Byl vzat do vazby a hrozí mu až osmiletý kriminál.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...