Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

16 02_majerhoferK mládí holt patří i nějaká ta rvačka... Většině opilých jinochů stačí říct třeba provokativní „nečum!“ a už je oheň na střeše, následně pak pěsti ve tmě. Čeho je však moc, toho je příliš. Dva mladé rváče z Konicka nyní dostala zvýšená hladina testosteronu až za mříže. Přispěl k tomu také jejich laxní přístup k šancím, které jim prostějovský soud nabízel...

Osmnáctiletý Richart Majerhöfer a o dva roky starší Bohumil Trunda z Konice byli v úterý u Okresního soudu v Prostějově obžalováni z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Loni v listopadu měli v Konici na ulici Vápenice zákeřně napadnout Ondřeje B., kterého zkopali tak, že s četnými hematomy na hlavě a zlomenou rukou skončil
v nemocnici.
Zásadní je, že pro oba to nebyla první obžaloba v souvislosti s agresivním chováním. Za těžké ublížení na zdraví po rvačce na jedné z konických zábav byl Majerhöfer dokonce odsouzen do vězení, Trunda tehdy vyvázl s podmínkou. Z toho, že mu hrozí nucený pobyt za mřížemi, si očividně nic nedělal. Nedocházel ani na pravidelné schůzky ke svému probačnímu úředníkovi. „Podle mě je to zbytečné,“ vyjádřil se Trunda, který nedostatkem sebevědomí evidentně netrpí. To však mladíkovi, který se dosud živil občasnými brigádami v lese, příliš nepomohlo.
A to i přesto, že oba obžalování výraznější napadení Ondřeje B. u soudu popírali. Trunda se sice k bitce s ním přiznal, podle něj se ale zase až tolik nestalo. „Provokoval mě v hospodě ´Na Staré poště´. Už mě nebavilo ho poslouchat, tak jsem mu dal dvě rány
a byl klid. Rozhodně jsem do něj nekopal, ani mu netekla krev,“ prohlásil Trunda.

Usvědčil je napadený mladík To však bylo v rozporu s tím, co vypověděl Ondřej B., který s četnými zraněními skončil v nemocnici. „Oba jsem znal pouze od vidění z Konice a nikdy jsem s nimi žádný problém neměl.
K oné bitce došlo už před hospodou, netrvala však dlouho. Když jsem se o něco později vracel domů, tak jsem cestou usnul na zídce. Probudilo mě až to, jak do mě oba kopali. Poznal jsem je bezpečně, byli to určitě oni,“ vypověděl Ondřej B., který po napadení zavolal rodičům a skončil v nemocnici. Právě na základě jeho výpovědi byli oba obžalovaní usvědčeni, a to i přesto, že obhajoba upozorňovala na skutečnost, že poškozený byl v době útoku výrazně ovlivněn alkoholem. „Napadený vše popsal důvěryhodně a oba obžalované jednoznačně určil jako útočníky. Neměl přitom důvod si něco vymýšlet. Kromě toho je třeba si uvědomit, že opilí byli v té době i oba útočníci.
K přitěžujícím okolnostem patří to, že Richard Majerhöfer se rval týden po tom, co byl odsouzen za těžké ublížení na zdraví. Bohumil Trunda pak po podmíněném odsouzení porušoval pravidla a nedocházel ke svému probačnímu úředníkovi. Za takové situace nelze jinak než v obou případech sáhnout k nepodmíněnému trestu,“ zdůvodnila rozsudek soudkyně Ivona Otrubová.
Richard Majerhöfer tak vyfasoval patnáct a Bohumil Trunda osmnáct měsíců nepodmíněně. Zatímco první si ponechal lhůtu pro možnost odvolání, druhý se svého práva na odvolání hned na místě vzdal.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...