Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 9.5.2024
svátek slaví Ctibor,
zítra Blažena
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

14 02 neveraJak jeden nešťastný den může změnit vše... Manželé z Duban společně žili bez výraznějších problémů dlouhých osmadvacet let. Měli dům, práci a vychovávali dvě děti. Jednoho dne ovšem manželka svého muže načapala s „kamarádkou“ v posteli. A pak už to šlo od desíti k pěti. Nejdříve sama žena zmlátila manželovu milenku, pak ji muž povalil tak nešikovně, že rok a čtvrt nemohla pořádně chodit. Oba přišli o práci, a nyní přežívají ze sociálních dávek. Ve čtvrtek uplynulého týdne se bývalí manželé po čase opět sešli. Bylo to již však u Okresního soudu v Prostějově...

Šestapadesátiletý Radomil M. byl prostějovským soudem už po rozvodu odsouzen za neplacení alimentů. „A z čeho je mám podle vás platit? Jsem rok bez práce. Dávky beru asi tři a půl tisíce, z toho mi patnáct set strhávají na exekucích. Alimenty na dvě děti dělají necelé čtyři tisíce korun, to prostě platit nemůžu,“ nastínil svoji aktuální finanční situaci muž, který byl ve čtvrtek obžalován z těžkého ublížení na zdraví. „Pozval jsem kamarádku k sobě domů, trochu jsme popili. Vzal jsem ji do ložnice a ona tam usnula. Pak se vrátila manželka z práce, a jak nás uviděla, tak se na ni vrhla a dvakrát ji praštila do obličeje. Co bylo dál, na to si už nepamatuji,“ vypověděl před tribunálem obžalovaný Radomil M.

„Ležela tam v podprsence...“

Na první pohled neúplnou výpověď Radomila pak doplnila jeho bývalá žena. „Našla jsem je, jak oba leží v manželské posteli. Ona byla jenom v podprsence, on ležel vedle ní. Měla jsem vztek, dvakrát jsem ji praštila. On mě pak odstrčil, až jsem upadla. Následně mě zalehl, v ten moment jsem uslyšela praštění kosti a no-

hu jsem měla úplně přetočenou. Strašně to bolelo, prosila jsem je, ať mi zavolají sanitku. Ani jeden z nich na to však nijak nereagoval. Měla jsem u sebe sice mobil, ale v domě nebyl signál, takže jsem se musela plazit až na dvůr. A manžel? Nejenže mi nepomohl, ale ještě do mě párkrát kopl,“ popsala dramatické okamžiky zraněná žena, které v nemocnici zjistili prasklé kloubní pouzdro, zpřetrhané vazy a mnohočetnou zlomeninu. Ještě rok po incidentu chodila o berlích, celkem patnáct měsíců nemohla pracovat. Její ex-manžel, který měl na tomto těžkém zranění nepochybně výrazný podíl, mnoho lítosti neprojevil. „Podala jsem na něj trestní oznámení. On však chtěl, abych ho vzala zpět, křičel na mě, jednou mi i vytrhl berlu a mlátil mě s ní...,“ doplnila žena.  

Od milenky už dostal kopačky

Prostějovský soud to Radomilovi M. nakonec pěkně sečetl. „Pokud srovnáme výpovědi obou bývalých manželů, pak jednoznačně věrohodnější se jeví ta, se kterou přišla poškozená žena. Soud má za to, že přímé zavinění obžalovaného na těžkém ublížení jeho manželky bylo jednoznačně prokázáno,“ shrnula Adéla Pluskalová, předsedkyně senátu, který Radomila M. odsoudil ke třem rokům vězení. Trest však podmíněně odložil. „Přitěžujícími okolnostmi je určitě to, že se obžalovaný nepřiznal, ani neprojevil žádnou lítost. Polehčuje mu pouze to, že je na něj třeba pohlížet jako na osobu dosud netrestanou.

A to i přesto, že už byl za násilí na manželce a dceři odsouzen. Jeho trest však byl amnestií prezidenta republiky zrušen, což je jeho jediné štěstí,“ odůvodnila dále výši trestu Pluskalová.

Radomil M. sice do vězení nepůjde, na svobodě ovšem přežívá, jak se dá. Navíc jeho někdejší milenka se po přibližně ročním vztahu rozešla. „Ani o jednom z obou manželů už nechci nic slyšet,“ ohlédla se za celou záležitostí paní Andrea. Rozsudek nad jejím bývalým milencem dosud není pravomocný, obhajoba si ponechala lhůtu pro možnost odvolání.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...