Dobrý podvečer, dnes je sobota 11.5.2024
svátek slaví Svatava,
zítra Pankrác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 zlodejProstějovským kriminalistům se podařilo objasnit sérii pěti případů majetkové trestné činnosti, k nimž došlo od ledna do první poloviny února letošního roku. Hned minulé pondělí 24. března tak zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Prostějovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci, neoprávněného užívání cizí věci, porušování domovní svobody a podílnictví. Některé tyto nepravosti nenapravitelný chmaták prováděl sám, ale také jako komplic druhých zjištěných zlodějů.

„Na některých skutcích se uvedený muž podílel sám, v jiných pak figurovali další dva podezřelí muži z Prostějovska ve věku dvaatřicet a pětatřicet let,“ potvrdila Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje s tím, že povedená trojice, ale převážně prvně uvedený chlápek, nevěděli, co dříve ukrást!

„Objektem zájmu obviněného, a v některých případech i jednoho ze spolupachatelů, se staly rodinné domy, prodejna i sběrna surovin na Prostějovsku. Bral vše, co se mu hodilo, elektroniku, šperky, lyžařské vybavení, kosmetiku, klíče od vozidel, mobilní telefony, z prodejny ukradl cigarety za téměř třicet tisíc korun a ze sběrných surovin s dalším ze svých společníků přenosnou pokladnu, LED televizor a box s nářadím. Celkově tak napáchali škodu za 143 500 korun,“ vypočítala Urbánková.

Ve dvou případech muž dokonce za pomoci nalezených klíčů odcizil i osobní vozidla. Nejdříve to byl Volkswagen Tiguan, který těsně po krádeži předal další osobě, a to pětatřicetiletému společníkovi, který je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu podílnictví. Za něj mu hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi, neboť věděl, že vozidlo pochází z trestné činnosti, a přesto ho používal. „Ve druhém případě pětatřicetiletý obviněný zřejmě zatoužil po projížďce Škodou Fabií nacházející se v jednom z domů, do něhož se vloupal. Vzal klíče, auta se zmocnil a odjel s ním. Vozidlo bylo následně nalezeno odstavené na ulici Bohumíra Šmerala v Prostějově a předáno majiteli. Jindy zase převzal od jednoho ze společníků kradené vozidlo Volkswagen Passat Variant. To následně užíval a jezdil s ním,“ popsala krajská policejní mluvčí „autíčkářskou“ nedávnou minulost zadrženého zloděje.

Pětatřicetiletý zloděj z Prostějovska není pro policisty žádným nováčkem. Už v minulosti byl totiž za majetkovou trestnou činnost odsouzen a potrestán Okresním soudem v Prostějově. „Trestní stíhání obviněného je vedeno vazebně, neboť ten se již vlastně ve Vazební věznici v Olomouci nachází už teď. Před nedávnem sem byl umístěn rovněž pro majetkovou trestnou činnost. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Ve vazbě skončil také jeho stejně starý komplic. Prověřování třetího muže, dvaatřicetiletého podezřelého ze spáchání trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, za které mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi, probíhá na svobodě,“ dodala Irena Urbánková.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...