Dobrý podvečer, dnes je sobota 11.5.2024
svátek slaví Svatava,
zítra Pankrác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 13 tomas madrDvaadvacetiletý Tomáš Mádr šel poprvé sedět jako jeden z feťáků party kolem Ilie Sisova, kteří kradli všude po městě. Ze všech mladíků závislých na pervitinu tehdy vyfasoval nejvyšší trest. Mohly za to jeho sklony k násilí, Mádr totiž opakovaně napadal dokonce i vlastní matku! Když mu to soud všechno sečetl, vyšlo z toho celkem padesát měsíců za katrem. Odseděl si však jen něco přes dva roky a ocitl se  na svobodě. Tento pocit mu ovšem dlouho nevydržel. Velice rychle jej opět ovládly drogy i agresivní povaha.

Tomáš Mádr byl propuštěn loni v květnu. Podle svých slov si vzal pervitin hned první den, co byl propuštěn, načež problémy na sebe nenechaly dlouho čekat. Mádr se začal dožadovat peněz a opakovaně brutálním způsobem napadl manžela své matky. Nic ho nedokázalo zastavit. Aby se dostal do bytu, kde manželský pár vychovává malou dceru, vyrazil urostlý a svalnatý mladík několikrát dveře domu v Třebízského ulici. Nebezpečného mladíka se v té době bál celý dům. Po opakovaných útocích se nakonec ocitl znovu ve vazbě a v úterý 25. března nakonec i před soudem.

Fakt, že s Tomášem Mádrem není vše v pořádku, u soudu potvrdil i odborník. „Trpí poruchou osobnosti. Dalším problémem je dlouhodobá závislost na pervitinu. Jsem velice skeptický k tomu, že by se z ní byl schopen sám dostat. Nevidím totiž u něj žádnou motivaci,“ vypověděl u Okresního soudu v Prostějově Tomáš Novák z psychiatrické léčebny ve Šternberku, který však vyloučil, že by mladík nebyl za své jednání odpovědný. „I když je pod vlivem drogy, ví dobře, co dělá, a že by to dělat neměl,“ upozornil psychiatr. „Jediná šance je, že se s věkem zklidní. K tomu může dojít kolem čtyřicátého roku věku. Jinou šanci v tomto případě nevidím,“ naznačil smutnou diagnózu Novák.

Navzdory všem příkořím rodina za Tomášem Mádrem stále stojí. „S manželkou bychom byli rádi, kdyby se Tomáš nějaký čas léčil  někde v ústavu, ovšem nechceme, aby celý svůj život trávil ve vězení,” přimlouval se před vynesením rozsudku muž, kterého Mádr opakovaně zmlátil.

Soud však nemohl rozhodovat na základě tohoto přání. Tomáše Mádra odsoudil na 15 měsíců nepodmíněně a zároveň mu nařídil ústavní psychiatrickou léčbu. „K polehčujícím okolnostem u obžalovaného patří doznání, k těm přitěžujícím to, že se násilného jednání dopouštěl opakovaně a zároveň v době podmíněného propuštění z výkonu trestu,“ odůvodnila výši a druh trestu soudkyně Ivona Otrubová.

Rozsudek dosud není pravomocný, obě procesní strany si nechaly lhůtu pro možnost odvolání. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...