Příjemnou noc, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 02 soudni sinTohle se opravdu často nevidí! Lupiči, který docela nedávno s pistolí v ruce přepadl prostějovskou hernu Melloun v Kostelecké ulici, hrozilo až deset let vězení. Nakonec ale za mříže nepůjde! Soud i v případě závažného trestného činu přihlédl k přiznání, projevené lítosti a také k faktu, že se mladý muž snaží začlenit do společnosti. Coby kuchař si našel práci a očekává narození potomka. Jeho přítelkyně, která za ním pevně stojí, by mu měla dítě porodit letos v září. V každém případě se ale na první pohled jedná o hodně diskutabilní rozhodnutí Okresního soudu v Prostějově... Večerník byl v úterý 25. března u toho!


K loupežnému přepadení došlo v září roku 2013. David H. se před ním zamaskoval, když si vzal kšiltovku i dioptrické brýle, v herně se choval velice razantně. Poté, co mu barmanka odmítla dát peníze dobrovolně, přiložil jí maketu pistole k hlavě, chytil za rameno, natlačil k šuplíku a přinutil vydat číšnický flek. Napadená žena se ocitla pod ohromným fyzickým i psychickým tlakem. „Jsem matka malých dětí, a když mi ten člověk dal pistoli ke spánku, proběhl mi před očima fakticky celý život. Hlavně jsem se strašně bála, co bude s dětmi. Když lupič odešel, zůstala jsem stát v naprostém šoku, nebyla jsem schopna ani zavolat policii. Dodnes jsem se z toho zcela nevzpamatovala, práce v baru jsem musela nechat a i nyní složitě sháním zaměstnání,“ nechala se před prostějovským soudem lupičova oběť.

Policisty nakonec zavolal jeden z hostů baru, který se navzdory vlastnímu ohrožení snažil lupiči  jeho zoufalý čin rozmluvit. Úspěšný však nebyl. „Setkal jsem se i s názorem, že jsem ho měl na místě umlátit popelníkem. No nevím. To bych asi musel být Steven Seagal a to já fakt nejsem,“ připustil před tribunálem dle názoru Večerníku i tak dost odvážný muž.  


Samotný David H. pochází z Přerova. V minulosti měl problémy s drogami, před řadou let byl odsouzen mimo to za vydírání. Do Prostějova se přestěhoval kvůli přítelkyni. Podle svých slov se dostali do zoufalé životní situace, ze které v danou chvíli neviděl žádné jiné východisko než vzít pistoli a jít loupit. Na policii se ke všemu přiznal hned při prvním výslechu a s policisty spolupracoval. Svým obětem poslal omluvný dopis. „Je mi to všechno hrozně líto. Věřte mi, že si nepřeji nic jiného, než abych mohl vrátit čas, a aby se to nikdy nestalo,“ kál se David H., kterého při hlavním líčení věrně doprovázela jeho těhotná přítelkyně.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...