Dobré odpoledne, dnes je sobota 11.5.2024
svátek slaví Svatava,
zítra Pankrác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram


Zastal se slečny, dostal nakopáno!

Urážlivá slova na adresu slečny vyústila ve fyzické napadení. K incidentu došlo předminulou neděli 23. března přibližně hodinu po půlnoci, kdy skupina přátel stála v bytě u otevřeného okna a kouřila. Okolo procházelo několik mladíků. Jeden z nich vypustil z úst urážlivá slova na adresu slečny stojící u okna. To se velice dotklo jejího přítele a verbální útok oplatil. Na to se ze skupiny oddělil muž, vylezl po zdi a oknem vnikl dovnitř bytu k přítomným. Tam zastánce ženy fyzicky napadl kopy. Přátelé se ho snažili bránit, nevítaný host je však odstrčil, vzal skleněnou láhev plnou piva a v místnosti ji vhodil proti zdi. Poté vyskočil otevřeným oknem ven. Po tomto sdělení poškozeného vyrozuměli strážníci o události Policii ČR, která si věc na místě převzala...

Promáčknul auto

Předminulou sobotu 22. března po půlnoci si hlídka ve Wolkerově ulici všimla občana, který chytal na kliky vozu a přitom vykřikoval: „otevři!“ Uvnitř se však nikdo nenacházel. Proto se strážníci vydali muže zkontrolovat. Než k němu došli, chlapík několikrát kopnul do zadních dveří, čímž došlo k jejich promáčknutí. Totožnost prokázat odmítl, proto byl předveden na služebnu Policie ČR, kam se posléze dostavil i majitel poškozeného automobilu. Škoda byla vyčíslena na čtyři tisíce korun. Celá událost byla pro podezření z přestupku proti majetku a přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby postoupena správnímu orgánu. Třicetiletému muži za jeho jednání hrozí pokuta až patnáct tisíc korun.

Rozčílil ho automat

Taktéž předminulou sobotu 22. března před šestou hodinou večer se opilý muž v hale hlavního nádraží snažil získat nápoj z automatu. Zařízení však bylo mimo provoz. Tento dvaatřicetiletý chlapík pro stav, v jakém se nacházel, nebyl schopen toto pochopit a ze zlosti do přístroje kopal, čehož si všiml oznamovatel a událost nahlásil na linku 156. Strážníci dotyčného na místě zastihli, ale poničení automatu nezjistili. Muž po domluvě s hlídkou místo opustil.

Zastavila a pila!

Osmatřicetiletá žena jevící známky požití lihovin si v pondělí nakoupila v prodejně několik PET lahví s vínem, poté sedla do vozidla a odjela. Vůz zastavila v křižovatce, nechala nastartovaný motor a začala konzumovat víno. Po tomto telefonickém sdělení byli strážníci vysláni na dané místo, kde řidičku zastihli. Seděla uvnitř vozidla a z jejího chování bylo zřejmé ovlivnění alkoholickým nápojem. Dechovou zkouškou bylo u ní naměřeno 1,31 promile. Žena pro zdravotní potíže skončila v nemocnici. Celou událost si pro podezření z trestného činu na místě převzala Policie ČR.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...