Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 

Chlupatý cestovatel

Minulé úterý 18. března po čtrnácté hodině byl nahlášen prostřednictvím linky 156 volně pobíhající bulteriér v Kostelecké ulici. Hlídka v dané oblasti ani v blízkém okolí však psa nenalezla. Ten se zanedlouho ale objevil na náměstí T. G. Masaryka, kde vběhl přímo do jedné z prodejen. Strážníci bulteriéra odchytli a převezli na služebnu městské policie, kde si ho páneček vyzvedl ještě téhož dne. Za porušení vyhlášky města Prostějova, která stanoví mít psa na vodítku, byla muži udělena bloková pokuta. Za tento přestupek se částka může vyšplhat až na jeden tisíc korun.


Spáč napadl hlídku

Předminulou sobotu 15. března dopoledne nemohla obsluha baru vzbudit spícího hosta. Podařilo se to až přivolaným strážníkům. Muž ležel na barovém stolečku a místo opustit nechtěl, naopak vykazoval hlídku. Po opětovné výzvě strážníci přistoupili k jeho vyvedení. Občan se vzpíral a snažil se z uchopení vytrhnout, proto mu byla nasazena pouta. Doklady u sebe neměl, tudíž následovalo jeho předvedení na služebnu Policie ČR k ověření totožnosti. Šestačtyřicetiletému muži teď u správního orgánu hrozí pokuta pět tisíc korun za přestupek neuposlechnutí úřední osoby.


Spadla ze schodů

Na žádost lékárnice přijela v úterý 18. března odpoledne hlídka vykázat spící devětačtyřicetiletou bezdomovkyni z budovy. Ta si ustlala ve druhém patře. Než strážníci dorazili na místo, dotyčná spadla ze schodů a poranila si hlavu. Hlídka zajistila asistenci při ošetření lékařem záchranné služby. Ten rozhodl o jejím převozu do nemocnice na vyšetření.


Vyřádil se na značce

Neznámý vandal si vybral dopravní značku upravující přednost v jízdě, možné následky ale zřejmě nedomýšlel. Uplynulé úterý 18. března několik minut před šestou hodinou ranní na základě sdělení řidiče FTL vyjela hlídka do Žitné ulice, kde u křižovatky ležela ulomená dopravní značka. Z důvodu vzniklého nebezpečí pro řidiče vyčkali strážníci na místě do příjezdu pracovníků technických služeb pro zajištění okamžité nápravy.


Strach o kamarádku

Obava o kamarádku dala do pohybu složky policie i hasičů. Ve středu 19. března po sedmé hodině ráno se seniorka obrátila s prosbou o prověření, zda je její přítelkyně v pořádku. Starost měla z důvodu, že byly domluveny, aby ji ráno probudila. Jenže telefon ani po dlouhém vyzvánění nebrala a balkónové dveře měla pootevřené. Strážníci zkontaktovali sousedy, ale nikdo o ženě nevěděl. Na místo dorazili hasiči a přes balkón se dostali dovnitř. Čtyřiaosmdesátiletá důchodkyně se však bytě nenacházela. Po deváté hodině se naštěstí operačnímu středisku ozvala její dcera s tím, že maminka je u ní v Kroměříži na návštěvě...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...