Dobré dopoledne, dnes je sobota 11.5.2024
svátek slaví Svatava,
zítra Pankrác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

11 2_apeltovaNechutné a odsouzeníhodné! V Dobromilicích zřejmě řádí travič psů, který by zasloužil stejný trest, jaký on sám přichystal minimálně třem nádherným zvířatům Terezy Apeltové z domku na okraji obce. Sympatická blondýnka si ani po pár dnech neumí vysvětlit, kdo mohl ublížit jejím třem miláčkům. Ba co víc, jeden z vzácných modrých gaskoňských honičů útok neznámého pachatele nepřežil a musel být bohužel utracen! Večerník se na celý případ podíval trochu podrobněji a zavítal i přímo na „místo činu“!

„Ve středu dvanáctého března zahájili policisté z Obvodního oddělení v Němčicích nad Hanou úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat, kterého se měl dopustit zatím neznámý pachatel v Dobromilicích. Někdy v čase od pátku sedmého do soboty osmého března měl na dvorek oploceného pozemku u rodinného domu umístit otrávenou návnadu, kterou pozřeli tři pejsci třiatřicetileté majitelky. Následkem toho nastaly u psů zdravotní problémy, na základě kterých musel být jeden z nich v pondělí desátého března utracen. Zbylí dva psi zůstali v péči veterináře,“ konstatovala Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje. Jak dodala, k přesnému určení příčiny jednoho ze psů byla nařízena veterinární pitva a rovněž rozbor směsi, kterou pejsci pozřeli. 

Večerník se v pátek rozjel do Dobromilic a požádal nešťastnou majitelku nádherných a vzácných modrých gaskoňských honičů o přímé vyjádření. Tereza Apeltová neskrývala smutek a zároveň rozhořčení. „Nějak po třetí hodině ráno vyběhli pejsci ven, oni se tak brzy vždycky chodí vyvenčit. Po deseti minutách přiběhli zpátky a znovu si lehli do svých pelíšků. Asi po půlhodině ale Rocky vyskočil ze sedačky na zem a začal strašně zvracet. Pak začal mít stejné potíže i druhý pejsek a třetí přiběhl opět z venku, načež se začal olizovat. Bylo mi hned jasné, že něco venku snědli. Vyběhla jsem a u brány našla dvě tašky. V jedné byly špekáčky, v nichž byly zatlačeny jakési granule a prášky. Ve druhé byla jakási směs pomíchaná rovněž s prášky, které vypadaly jako bručen nebo ibalgin. Obsahem balíčků pak byly ještě rozmočené granule jedu na krysy,“ popsala Večerníku šokující odhalení Tereza Apeltová z Dobromilic.

Co se dělo dál? Pochopitelně v tu ránu neváhala a okamžitě zavolala policii. Členka mysliveckého sdružení navíc odvezla všechny tři pejsky k veterináři, toho nejmenšího Rockyho však museli bohužel utratit. Další dva se z otravy už pomalu dostávají, ale vyhráno ještě nemají. „Jeden už zase skáče a běhá, s tím druhým je to ale pořád špatné. Jenom polehává a občas ještě skučí bolestí,“ popsala stav dvou přeživších pejsků jejich majitelka.

Ona sama podle svých slov nemá vůbec žádný problém se sousedy, nikdo si nikdy nestěžoval na její psy. „Samozřejmě určité podezření mám a věřím, že policisté pravého pachatele vypátrají. Pochopitelně po něm budu vymáhat škodu, i když bych nejraději zvolila stejnou variantu jako on. Nacpala bych mu stejný jed na krysy do krku,“ nebere si servítek sympatická mladá blondýnka z Dobromilic. Jak se ještě svěřila Večerníku, případ s ní tak otřásl, že se rozhoduje změnit i bydliště. „Hodlám své psy odstěhovat, tady je prostě už nechci nechat a o stěhování přemýšlím i já sama. Jestliže bydlím vedle vraha, který zabíjí mé miláčky, budu se cítit vždycky v nebezpečí! Na druhé straně mě velice překvapili policisté, kteří si tento případ vzali za svůj a snaží se po tom traviči pátrat. Zatím se prý ale nemají čeho chytit. Nevím jak to dopadne, ale věřím, že ten blázen neujde trestu,“ přeje si Tereza Apeltová. „Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Irena Urbánková, mluvčí krajské policie.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...