Dobré dopoledne, dnes je sobota 11.5.2024
svátek slaví Svatava,
zítra Pankrác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 

S prošlou občankou
Předminulou sobotu 8. března dopoledne byl devětatřicetiletý chodec přistižen na Vápenici, jak přechází po přechodu na červenou. Za toto jednání je možné udělit na místě blokovou pokutu do výše až dvou tisíc korun. Při řešení přestupku muž hlídce předložil občanský průkaz. Posléze při zapisování údajů bylo zjištěno, že doklad totožnosti je neplatný od roku 2006. Za přestupek mu teď hrozí pokuta až do výše deseti tisíc korun.

Přišla o kabelku
Předminulou neděli 9. března před polednem seděla žena na lavičce autobusové zastávky v ulici Šárka. Vedle sebe měla položenou kabelku. Znenadání k ní přistoupil mladý muž a kabelku vzal. Poškozená v ní měla finanční hotovost, mobilní telefon, klíče od nemovitostí a doklady. Hlídka provedla kontrolu okolí, ale muže nenalezla. Neznámý pachatel je tímto podezřelý z trestného činu.

Nesvědomitý řidič
V pondělí 10. března bránil nezajištěný vůz ostatním ve vyjetí z parkovacího místa. Toto vozidlo navíc nebylo zajištěno uzamknutím a mělo plně stažené okénko u řidiče. Uvnitř nebyl umístěn doklad o zaplacení parkovného. Řidič se v blízkosti nenacházel, a proto bylo přistoupeno k odtažení vozidla. Následně vyšlo najevo, že automobil je v přepisu a nový majitel nedodržel desetidenní lhůtu k přihlášení. Ani zákonná pojistka na vůz nebyla uzavřena. Na druhý den se na služebnu dostavil stávající majitel společně s prodávajícím. Předložili kupní smlouvu a vůz byl vydán. Odtah však provozovatele přijde na 2000 korun.

Roztržená občanka
Na služebnu městské policie se v úterý 11. března dostavil k projednání svého přestupku devatenáctiletý mladík. Při prokázání totožnosti předložil rozpůlený občanský průkaz, kdy tyto dvě části byly slepeny k sobě samolepící průhlednou páskou. Jak k tomuto poničení došlo, se dotyčný nemínil vyjádřit. Tímto však porušil povinnost chránit občanský průkaz před poškozením.

Trubky odvezli strážníci
Uplynulou středu 12. března v ranních hodinách si strážníci povšimli dvou mužů, kteří nesli na ramenou čtyři kusy lešenářských trubek. Pánové přiznali, že jejich záměrem bylo dopravit železo do sběrných surovin. Odkud trubky pocházejí, však nepřiznali. Tvrdili, že je nalezli na ulici Šárka. Komu trubky patří, se v dané době zjistit nepodařilo, proto byly převezeny na služebnu městské policie. Při předložení dokladů vyšlo najevo, že jeden z mužů přibližně před rokem ztratil občanský průkaz, avšak nový si doposud nevyřídil. Toto jednání je přestupkem podle zákona o občanských průkazech a věc byla předána příslušnému orgánu.

Okradena na hajzlíku
Ponechat věci bez dozoru se nevyplácí. O tomto se ve středu 12. března večer na vlastní kůži přesvědčila šestašedesátiletá žena, která si odložila dámskou kabelku v prostorách veřejných toalet v budově hlavního nádraží. Následně zjistila odcizení peněženky, kde měla hotovost ve výši osmi setz korun a osobní doklady. Na místo byla přivolána Policie ČR.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...