Dobré dopoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

10 02_kockaTohle fakt hlava nebere. Proč si někteří lidé stále častěji slepě vybíjí svoji agresivitu na bezbranných tvorech? Na to asi neexistuje ani trochu rozumné vysvětlení... Jeden takový případ řešil v úterý minulého týdne Okresní soud v Prostějově, před nímž stanul dvacetiletý, nezaměstnaný muž Jan Kubík. Ten týral malé kotě přímo na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově! Proč tak činil, ovšem soudu objasnit nedokázal. Ten jeho chování „ocenil“ půlroční podmínkou.

Říká se, že kočka má devět životů. Zřejmě je to pravda. Kotě, které se setkalo s Janem Kubíkem jich však už má k dispozici maximálně šest. K nepochopitelnému incidentu došlo začátkem loňského prosince. „Bylo přibližně půl druhé v noci. Obžalovaný šel se skupinkou dalších tří mladíků po náměstí T. G. Masaryka směrem do Kravařovy ulice. Když jsme přijížděli na místo, viděli jsme, jak bere kočku do rukou, zvedá ji nad hlavu a hází s ní asi tak tři metry před sebe. Po dopadu kotě zůstalo bezvládně ležet na chodníku, obžalovaný se ještě rozběhl a dvakrát do něj kopl. Pak se nám podařilo zakročit,“ popsal zasahující strážník. Zraněné kotě s ulomeným zubem strážníci odvezli k veterináři, který je ošetřil. Vyšetření přišlo na 950 korun a zaplatil je prostějovský magistrát...

Obžalovaný se u soudu kál a ke všemu se bezvýhradně přiznal. „Byli jsme s kamarády popíjet. Nechápu, proč jsem to s tou kočkou udělal. Možná to bylo proto, že jsem byl docela dost opilý,“ vypověděl dvacetiletý Jan Kubík, který ovšem nijak neřešil, co se s kočkou, kterou málem zabil, dělo dál. Nezaplatil ani za její ošetření. „Na policii mi řekli, že mi přijde složenka...,“ reagoval bezelstně Kubík, proč tak zatím neučinil.

Prostějovský soud mu za jeho jednání udělil šestiměsíční podmínku. „Kotě jste na veřejném místě týral a to dosti surovým způsobem. Ve váš prospěch ale hovoří jak bezvýhradné doznání, tak i vaše dosavadní beztrestnost,“ odůvodnila druh a výši trestu soudkyně Ivona Otrubová s tím, že pokud se obžalovaný během následujícího roku nedopustí dalšího trestného činu, bude se na něj po této lhůtě pohlížet jako na dosud netrestaného.

Jelikož se obě strany vzdaly práva na odvolání, rozsudek na místě nabyl právní moci.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...