Dobré ráno, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 02_svalovciV případě mladého svalovce Lukáše Nováka nepadlo jablko daleko od stromu. Jeho cikánský otec Jaroslav Mika ze Smržic strávil řadu let ve vězení, samotný Lukáš vyrůstající se svojí matkou sice dlouho „sekal“ dobrotu, ale jakmile však dospěl, geny po otci se nezapřely... V Lukášovi se naplno projevila touha po zlatě, hracích automatech a krádežích. A tak okradl dokonce vlastní prababičku! Spolupracoval přitom s dalším svalovcem Janem Motalem. Soudní jednání s těmito výtržníky proběhlo v úterý minulého týdne před prostějovským tribunálem. A Večerník byl u toho! an Motal ze Zdětína se s Lukášem Novákem z Prostějova seznámil ve „fitku“.

Kromě obdivu ke svalnatým chlápkům, oba mladíky spojila také záliba v hraní na automatech. Na jejich nákladný životní styl se jim však peněz nedostávalo. Lukáš Novák nepracoval vůbec, Jan Motal sice ano, ale nikde delší dobu nevydržel. Lukáš přitom přišel loni v listopadu s „geniálním“ nápadem, že by mohli okrást jeho vlastní prababičku! Sám pro sebe si to zdůvodnil tak, že by peníze tak jako tak stejně brzy zdědil... Při návštěvě prababičky u Lukášovy maminky ji vzali z kabelky klíče od jejího bytu. Ještě tu samou noc do něj vnikli, prohledali ho a vzali z něj peníze a zlato. Stará paní přitom doma měla naspořeno kolem stopadesáti tisíc korun! U prostějovského soudu byl v úterý obžalován pouze Jan Motal, který na rozdíl od svého bývalého kamaráda vše sveřepě popíral. „Lukáš mě pozval na návštěvu a tvrdil, že je to jeho byt. Pak jsme si tam společně prohlíželi skříně i šuplíky a on z nich vzal nějaké peníze. Mně se to ale nelíbilo, takže mi vnutil deset tisíc, jenom abych to nikomu neřekl,“ přišel Motal s velice nepravděpodobnou historkou, která neměla příliš šancí na úspěch. Soudce totiž Motala hned několikrát načapal při lži. „Původně jste tvrdil, že jste v bytě vůbec nebyl, nyní připouštíte, že jste tam šel. Říkal jste, že jste žádné šperky v bytě neviděl, nyní tvrdíte, že tam byly. Těch nesrovnalostí ve vaší výpovědi je příliš mnoho na to, aby se vám dalo věřit,“ reagoval na Motalovu výpověď soudce Petr Vrtěl. S mnohem pravděpodobnější verzí událostí přišel právě Lukáš Novák. „Prababičku jsme okradli společně. Honza šroubovákem vypáčil pokladnu, kde byla spousta peněz. Zůstaly na ní jeho otisky prstů. Celkem jsme u ní vzali asi sto padesát tisíc korun a nějaké šperky. O peníze jsme se rozdělili, Honzovi jsem na parkovišti u Teska dal přesně sedmdesát tisíc korun. Ještě ten samý večer jsme něco utratili v Tesku a něco prohráli v herně,“ přiznal bez obalu Lukáš Novák, který krádeže litoval. Bohužel jen „na oko“... Prababičce se dokonce omluvil. Co je jí to však platné, když ji její nezdárný pravnuk zatím nevrátil ani korunu. Navíc se po krádeži od své matky přestěhoval k romským příbuzným do Smržic. Rozsudek v tomto případě dosud nepadl, jednání bylo odročeno.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...