Dobré odpoledne, dnes je pondělí 13.5.2024
svátek slaví Servác,
zítra Bonifác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Hodila petardu SOUSEDKA?
Předminulou sobotu 1. února po poledni bylo přijato oznámení na linku 156 o poničení okenního parapetu. Strážníci zjistili popálení rámu plastového okna. Poškození manželé shodně vypověděli, že v nočních hodinách uslyšeli silnou ránu a spatřili záblesk. Rychle se šli podívat k oknu, od kterého právě utíkala sousedka. Z celé této události nabyli dojmu, že šlo o vhození petardy na parapet. Podezřelá třicetiletá žena odmítla jakákoliv nařčení. Věc byla ale postoupena správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti majetku.

 
Kryt zlákal děti
Předminulou neděli 2. února těsně před patnáctou hodinou byla prostřednictvím linky 156 nahlášena pětičlenná skupinka, která objevila vstup do protileteckého krytu a jala se toto místo prozkoumat. Než hlídka dorazila na místo, dítka již kryt opustila. Tímto městská policie žádá rodiče o poučení svých ratolestí o nebezpečnosti takového počínání. Samozřejmě byla vyrozuměna osoba, která zajistí nápravu a vstup zabezpečí.

 
Očesali koupaliště
Minulé pondělí 3. února odpoledne nahlásil svědek podezřelé jednání dvou osob. Ty spatřil u velodromu, jak odnáší z vedlejšího areálu bývalého koupaliště železné dveře, plechovou zárubeň a kabeláž. Poté je naložili do osobního vozu a vydali se do kovošrotu. Hlídka dorazila do sběrných surovin právě v okamžiku, kdy se pánové snažili odprodat získané železo. Svorně tvrdili, že ho nalezli na skládce. Podle určitých markantů však bylo jednoznačné, odkud věci pochází a na místě jim tudíž byly odebrány. Pokud by došlo k výkupu, chlapíci by získali 337 korun...

 
Bezdomovec ve sběrně
Ve svém volnu si ve středu 5. února strážník okrskové služby povšimnul bezdomovce s jízdním kolem, který vstoupil do provozovny kovošrotu. V černém igelitovém pytli měl pak navíc hliníkový rozkládací žebřík. Ten položil na váhu a požadoval vyplacení peněz. Přivolaná hlídka podezřelého ztotožnila. Sedmatřicetiletý muž tvrdil, že jde o jeho věci. Na základě dalšího zjišťování se objevily nové skutečnosti, které dotyčného usvědčovaly z protiprávního jednání. Do sběrných surovin postupně odnosil části lešení, další díly hliníkového žebříku a stavební nářadí. Po zkontaktování Policie ČR se potvrdilo, že se jedná o podezřelou osobu ze spáchání trestného činu.

 
Našly se tisícovky!
Minulou středu po poledni vyjížděli strážníci do obchodního domu v Plumlovské ulici, neboť uvnitř u pokladen byla objevena obálka s penězi. Jednalo se o několik tisíc korun. Hlídka obsah převzala a následně předala na oddělení ztrát a nálezů prostějovského magistrátu.
 

Zloděj: tak mě máte...
Strážníci zadrželi ve čtvrtek 6. února zloděje jízdního kola ještě před nahlášením o odcizení.   Občan spatřil muže, jak nese uzamčené dámské jízdní kolo a směřuje na ulici Tichá. Strážníci podezřelého zastihli na cyklostezce u biokoridoru Hloučela. Ten je uvítal slovy: „Tak mě máte!“. K činu se doznal. Cestou na Policii ČR k ověření totožnosti pachatele byla hlídka vyrozuměna prostřednictvím operačního střediska o majitelce jízdního kola, která právě nahlásila na linku 156 odcizení. U nemocnice strážníci ženu zkontaktovali a bicykl jí předali. Událost byla postoupena správnímu orgánu pro přestupek proti majetku. Třicetiletému muži hrozí pokuta do výše patnácti tisíc korun.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...