Dobrý večer, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Neplatič v poutech
Čtyři pánové popíjeli ve čtvrtek 30. ledna v hostinci na Dolní ulici, ale k zaplacení se žádný z nich neměl. Přivolaní strážníci vyzvali k prokázání totožnosti hosta, který objednával. Ten odmítal předložit doklady a tvrdošíjně bojkotoval úhradu čtrnácti piv. Na výzvu k předvedení na služebnu Policie ČR reagoval výkřiky: „Nikam nepůjdu, nikdo mě nedonutí k nastoupení do služebního vozidla.“ Před budovou se postavil do útočné pozice, rozhazoval rukama a aktivně se bránil předvedení. Proto skončil v poutech. Poté začal vyžadovat lékařské ošetření z důvodu nemoci. Po konzultaci s lékařem byl devětačtyřicetiletý muž převezen ke zjištění totožnosti, neboť nebyl ohrožen na životě a po tomto úkonu putoval na interní oddělení prostějovské nemocnice k provedení testů. Celá událost byla postoupena správnímu orgánu pro podezření z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby a z přestupku proti majetku. Pokuta se v tomto řízení může vyšplhat až do výše patnácti tisíc korun.

Ustlal si na chodbě
V úterý 28. ledna v odpoledních hodinách vyjížděla na základě telefonického sdělení hlídka na ulici Karla Svolinského, kde se v jednom z domů nacházel spící bezdomovec. Nájemníci v domě si dokonce stěžovali, že ho musejí překračovat. Strážníci tohoto muže nalezli ve zbídačeném stavu. Byl pokálený, pomočený, dezorientovaný a neschopný samostatného pohybu. Dechovou zkouškou bylo u něj naměřeno 2,08 promile alkoholu. Devětatřicetiletý občan s trvalým pobytem ve Velehradu skončil na záchytné stanici během posledních pěti dnů již podruhé. Od počátku letošního roku již v pěti případech prováděli strážníci doprovod podnapilých osob do zdravotnického zařízení.

Hlídce nabízel „pajcku“
Kuriózní případ řešili strážníci v úterý uplynulého týdne s majitelem baru. Ten chtěl hlídce dát padesát korun na benzín za převoz bezdomovce do Azylového domu. Barman v průběhu třiceti minut volal na linku 156 hned dvakrát s tím, že má v provozovně muže o berlích, kterému není dobře. Hlídka na místě zjistila devětatřicetiletého bezdomovce. Viditelné zranění neměl, lékařské ošetření odmítl a prodejnu opustil. Za několik minut se ovšem vrátil zpět. Na to se prostřednictvím tísňové linky barman dožadoval jeho odvozu do Azylového domu, kdy navrhoval zaplacení cesty, což samozřejmě není možné. A co víc, muž bez domova o ubytování neměl ani zájem...

Kočka versus pes
Ve středu 29. ledna v osm hodin ráno byla prostřednictvím linky 156 nahlášena sedící kočka, která nemá strach z dorážejícího a štěkajícího psa. Volající z této situace pojal obavu, zda není nemocná a vehementně se dožadoval jejího vyšetření, popřípadě odvozu do útulku. Tuto službu městská policie ale nevykonává. Ostatně, co když se jednalo o kočku - hrdinku, která ze psů prostě žádný strach nemá?

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...