Příjemnou noc, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

02 brutus_prepadeniUž 19. prosince loňského roku došlo v prostějovském občerstvení Brutus v Plumlovské ulici k loupežnému přepadení. Dosud neznámý pachatel zde ve čtyři hodiny ráno s pistolí v ruce vymámil na obsluze přes pět tisíc korun. Přestože majitel provozovny s nepřetržitým provozem poskytl videozáznam z průmyslové kamery ihned po přepadení policii, ta jej se žádostí o pomoc při pátrání zveřejnila teprve až v úterý 7. ledna! Proč policie tak dlouho držela informace pod pokličkou?

Ve čtvrtek 19. prosince 2013 krátce před čtvrtou hodinou ráno vstoupil do uvedené prodejny zatím neznámý pachatel maskovaný kuklou. „Na obsluhu namířil krátkou střelnou zbraň a se slovy, aby mu vydala všechny peníze, ji přinutil k vydání částky. Žena mu z obavy o život vydala řádově několik tisíc korun. S nimi pak neznámý pachatel z místa činu utekl. Při loupežném přepadení neutrpěla žena zranění,“ připomněla případ Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje s tím, že policisté případ šetří pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za který pachateli hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Přes veškerou intenzitu zmiňovaného pátrání je ale nutno podotknout, že policie držela podrobnosti a hlavně videozáznam z přepadení v tajnosti a nedala tak veřejnosti okamžitě šanci pomoci identifikovat pachatele. Záznam s postavou lupiče poskytla médiím až uplynulé úterý! „Podle popisu se mělo jednat o muže ve věku kolem třiceti let, vysokého kolem stopětasedmdesáti centimetrů, štíhlé postavy. V obličeji byl maskován kuklou s otvorem pro oči. V pravé ruce držel krátkou střelnou zbraň. Na jedné ruce, pravděpodobně na levé, měl stříbrný prsten ve tvaru kroužku s nějakým rytím. Mluvil místním hanáckým dialektem a na sobě měl tmavé oblečení,“ uvedla k popisu mluvčí krajské policie Irena Urbánková. Těžko už nyní spekulovat o tom, proč pátrací relaci zveřejnila policie až tak pozdě. Podle názoru Večerníku tak měla učinit okamžitě, kdokoliv z občanů mohl lupiče poznat a mohl tak už třeba dávno sedět ve vazbě! Takto je stále na svobodě a nebezpečný celé společnosti... Přesto i tak je nyní potřeba policii pomoci. „Policie ČR v Prostějově se tímto obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při objasnění tohoto loupežného přepadení. Jakékoliv poznatky či informace, které by vedly k objasnění případu, mohou občané v pracovní době od 7.00 do 15.00 hodin sdělit kriminalistům na telefonní linku 974 781 336, případně na kteroukoliv policejní služebnu nebo kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158,“ požádala prostřednictvím Večerníku Irena Urbánková.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...