Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nový rok na záchytce
První osobou v roce 2014, která skončila na záchytné stanici v Olomouci, byla jednatřicetiletá žena bez domova. Ta hned 1. ledna seděla na chodníku Filipcova náměstí a bez opory nebyla schopná chůze. Pro její silnou opilost u ní neproběhla ani dechová zkouška. Strážníci zmíněnou osůbku předali do rukou zaměstnanců zdravotnického zařízení před šestnáctou hodinou.

Ochranku neoblafnul

Dva dny před Štědrým dnem loňského roku si v nákupním centru povšiml pracovník bezpečnostní služby muže, jak vytáhl z kapsy bundy nakupujícímu peněženku. To, že byl u této činnosti viděn, si zloděj uvědomil a tak lup odhodil na podlahu a předstíral jeho nález. Strážníci devětapadesátiletého občana pro podezření z trestného činu krádeže předali policistům k dalším úkonům.
Nepochopitelná zábava
Na Štědrý den 24. prosince 2013 v noci neznámá osoba u rodinného domu v Prostějově uzavřela v rozvodně přívod plynu. Majitel domu přivolal pracovníka plynárny, neboť toto zaznamenal v krátké době již podruhé. Servisní technik uvedl, že jde přibližně již o desátý případ podobného druhu. Na městskou policii však do konce roku 2013 nebylo přijato podobné oznámení.

Přiznal se k nehodě

Řidič vozidla v pondělí 30. prosince 2013 narazil do dopravní značky a z místa nehody ujel. Strážníci řidiče nalezli ve vedlejší ulici od místa události. Vůz shodného popisu měl poškozen plastový nárazník a rozbité světlo. Řidič se nacházel uvnitř. Hlídka ho zajistila, a přivolala policisty, kteří u něj při dechové zkoušce naměřili 2,57 promile. Devětadvacetiletý muž se k činu doznal.

Petarda v koši

Na Silvestra 31. prosince třicet minut po dvaadvacáté hodině poblíž Olomoucké ulice byl zachycen pomocí kamery mladík, který odhodil do plastového koše petardu, kdy po jejím výbuchu došlo k vytržení koše z držáku a rozsypání odpadu v okolí pěti metrů. Strážníci podnapilého mladíka zadrželi. Jelikož nebyl schopen prokázat svoji totožnost, byl převezen na služebnu Policie ČR. Zde vyšlo najevo, že se jedná o mladistvého, šestnáctiletého hocha, který při dechové zkoušce nadýchal 0,94 promile. Jakým způsobem si tento stav přivodil, prozradit odmítl. Celá záležitost byla postoupena správnímu orgánu.

Silvestrovská rvačka

O půl druhé v noci ze Silvestra 31. prosince 2013 na Nový rok 1. ledna 2014 vyjížděla hlídka na základě oznámení do provozovny, kde se mělo schylovat k šarvátce. Situace se však do příjezdu hlídky zklidnila. V místě se již zdržoval jen mladík, který při svém nekontrolovatelném chování udeřil rukou do barového pultu, čímž rozbil skleněnou tabuli. Škoda byla předběžně odhadnuta na jeden tisíc korun. Na uhrazení této částky muž neměl, ale přislíbil zaplacení do několika dnů.
I přesto pro podezření z přestupku proti majetku byla celá věc předána správnímu orgánu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...