Příjemnou noc, dnes je sobota 1.6.2024
svátek slaví Laura,
zítra Jarmil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vykutálení neplatiči

Během čtyřiadvaceti hodin v pátek 13. prosince vyjížděli strážníci dvakrát do terénu kvůli neplatičům. Nejprve se jednalo o dvaačtyřicetiletého muže, který polovinu peněz, jenž měl u sebe, naházel do Juboxu. Při placení mu pak v hospodě chyběla hotovost ve výši sto třiceti korun. Sliboval nápravu, ale ani do dvou dnů dluh neuhradil. Druhým neplatícím hostem byl opět muž. Ten v nejmenovaném baru zkonzumoval alkoholické nápoje v hodnotě 220 korun, ovšem peníze v hotovosti neměl. Tvrdil, že vybere z bankomatu. Hlídka za hodinu provedla kontrolu, zda svého slova dostál. Ukázalo se, že provozovnu vůbec neopustil. Nato sám požádal hlídku o doprovod k bankomatu, ale výběr peněz však znovu neuskutečnil s tvrzením, že si nepamatuje PIN. Oba pánové jsou podezřelí z přestupku proti majetku a skončí u správního orgánu, kde jim hrozí pokuta až do výše 15 000 korun a obsluha bude uplatňovat náhradu vzniklé škody.

Vykázáni z čekárny

Zdržovat se v čekárně hlavního nádraží lze pouze s platnou jízdenkou. Toto pravidlo však nemínila v neděli 15. prosince dodržovat skupina tří osob. Na upozornění pracovníka Českých drah nereagovala, a naopak se k němu začala chovat hrubým způsobem. Přivolaní strážníci muže ve věku 16, 19 a 44 let z místa vykázali.



Chlupáč na zahradě

Na základě telefonátu odchytli strážníci v neděli 15. prosince psa, který vběhl na pozemek oznamovatele. Pes měl čip, podle kterého byl zjištěn chovatel a následně vyrozuměn o převozu zvířete na služebnu městské policie, kde si ho posléze vyzvednul.



Klíče v kontejneru

Ženě upadly předminulé pondělí 16. prosince klíče do nádoby s tříděným odpadem. S žádostí o pomoc se obrátila na linku 156 a strážníkům vysvětlila, že klíče jí spadly do kontejneru při odkládání nepotřebného šatstva. V průběhu dne se podařilo zkontaktovat osobu, která má na starosti svoz. Poté bylo dohodnuto setkání s oznamovatelkou u nádoby, aby mohlo dojít k předání nalezených klíčů.



Nezabezpečení psi

V úterý 17. prosince před devátou hodinou bylo přijato sdělení na linku 156 o volně pobíhajících psech, kteří často chovateli utíkají a na svých toulkách mnohdy doráží na děti, které se v těchto místech často pohybují. Cesta totiž vede do různých kroužků, kam dítka dochází. Hlídka zkontaktovala muže, kterému tito čtyři psi patří. Ten přiznal, že mu dnešního dne utekli. Poté se je snažil nahnat zpět domů. Podle svědků má ovšem k situaci docházet opakovaně a muž na jejich výtky nereaguje. Navíc nechává psy při venčení i volně pobíhat. Celá událost byla předána správnímu orgánu k dořešení.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...