Dobré dopoledne, dnes je neděle 2.6.2024
svátek slaví Jarmil,
zítra Tamara
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

49 policieNa své okolí dokáže zapůsobit. Muži mu věří, ženy podléhají. Když mu však teče do bot, bez mrknutí všechny zradí. Tak se jeví mladý prostějovský narkoman Jan Augustin, který byl nedávno vzat do vazby v souvislosti s distribucí drog. Ještě před tím však zřejmě stihl okrást otce své milenky, kterou „přebral“ dlouholetému kamarádovi.  A za to byl v úterý 17. prosince postaven před Okresní soud v Prostějově...

Dva mladé muže a jednu dívku z Prostějova pojilo přátelství, tělesná přitažlivost i záliba v drogách. V oblibě měli zejména marihuanu, nebránili se však ani pervitinu. Definitivně je rozdělily skvrny na prostěradle a hlavně peníze. Jan Augustin měl o celkem pětadvacet tisíc okrást otce dívky, kterou přebral kamarádovi. U soudu se obžalovaný bránil tím, že vše je past, kterou na něj nastražil právě jeho bývalý přítel.

„Nic jsem neukradl. V domě, kde bydlela slečna Michaela se svým otcem a odkud peníze zmizely, jsem pouze párkrát přespal. Nikdy jsem v něm nebyl sám. Všechno je výmysl. Problém je v tom, že jsem s Michaelou začal spát. Na to však přišel její přítel Zbyněk. Dostal na mě vztek a pod vlivem drog byl hodně agresivní, vyhrožoval mi i na Facebooku. Peníze mohl vzít on, aby mě poškodil,“ přišel před soudem se svojí vlastní verzí obžalovaný Jan Augustin.

Jeho obhajoba však rychle vzala za své. Výpovědi bývalých přátel působily důvěryhodněji a vše pravděpodobně uvedli na pravou míru. „K obžalovanému jsem měla hodně blízko, byl to můj kamarád, nakonec jsem s ním i spala. Ale on mě obelhal a okradl. Asi týden u nás přespával. Jednou mi volal, že se potřebuje rychle převléct. Tak jsem s ním jela k nám domů, dala mu klíče a čekala v nastartovaném autě před domem. Odpoledne jsme měli mít schůzku, ale on už mi telefon nebral. Pak jsem zjistila, že tátovi zmizely peníze. Vše do sebe zapadlo,“ vypověděla Michaela G., na které bylo patrné, že opravdu nemá důvod si cokoliv vymýšlet.

Se svým bývalým přítelem na Jana Augustina vymyslela lest. Jelikož se nikomu z nich neozýval, vylákali ho ke kamarádce, kde na něho udeřili. Prohledali mu batoh a objevili paměti, které zmizely z počítače ve vykradeném domě. Jan Augustin se jim pak ke všemu přiznal.

„Říkal, že chtěl ukradené peníze vrátit, ale že se mu něco zvrtlo a že už je nevrátí. Od té doby jsme ho neviděli a setkali se s ním až tady u soudu. Pokud vím, peníze nevrátil,“ vyprávěl Zbyněk K., který rozhodně nepůsobil nijak zvlášť agresivně. Jeho výpověď navíc působila věrohodně a doplňovala vyjádření jeho bývalé přítelkyně. A to i přesto, že oba spolu už pár netvoří. „Byli jsme spolu asi dva roky, poslední dobou jsme se ale dost hádali. Na její nevěru jsem přišel z fleků na prostěradle na její posteli, které určitě nepocházely ode mě. Ona se přiznala, že mě podvedla. Pak jsme se ještě kvůli ukradeným penězům dali na chvíli dohromady, ale dlouhodobě to už nemělo cenu,“ ohlédl se Zbyněk bez větších emocí za nepovedeným vztahem.

To, že by peníze ukradl, aby očernil svého soka v lásce, ovšem považoval za zcela nelogickou konstrukci. „V bytě jsem nějaký čas žil, nikdy jsem z něj ale nic nevzal. V době, kdy zmizely peníze, jsem v něm určitě nebyl, ani jsem do něj neměl přístup. Tohle mi všichni zúčastnění mohou potvrdit. U obžalovaného je to však poněkud jinak,“ argumentoval svědek. Jan Augustin na výpověď svých někdejších přátel nebyl schopen smysluplně reagovat, pouze stále neurčitě naznačoval, že „vše mohlo být jinak.“

Rozsudek dosud nepadl, jednání bylo odročeno.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...