Dobré ráno, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Musím jezdit! 

Potřeboval jezdit, tak si předělal registrační značku. Tento důvod uvedl v úterý 3. prosince strážníkům sedmačtyřicetiletý řidič, který na sebe upozornil nerespektováním zákazu stání. Při následném řešení dopravního přestupku však vyšlo najevo, že SPZ na vozidle má již prošlou technickou kontrolu a navíc nepatří na tento vůz. Přivolaným policistům nebyl řidič navíc schopen předložit doklady o povinném ručení. Registrační značka pocházela z jeho vozu, který není v současné době pojízdný, a vůz, s nímž nyní jezdí, původně zakoupil na náhradní díly. Policisté na místě zakázali řidiči pokračovat v jízdě a celá záležitost byla postoupena správnímu orgánu k dořešení.

Vrhač kamenů

Předminulou sobotu 30. listopadu v ranních hodinách přistihl majitel autobazaru muže, jak vrhá kameny na zaparkovaná auta přímo v prostorách provozovny. Čtyřiatřicetiletého pachatele na místě strážníci předali policistům. Dotyčný svojí nekalou činností poškodil osm vozidel. Předběžný odhad způsobené škody byl vyčíslen na sto tisíc korun.

Vyvracel značky
Před sedmou hodinou ranní prvního prosincového dne strážníci zadrželi mladíka ve chvíli, kdy vyvrátil dopravní značku zákazu zastavení a u dalších pěti se o to pokusil. Pro své jednání skončí u správního orgánu, kde kromě pokuty až patnáct tisíc korun ho čeká i úhrada za škodu, jenž způsobil. Ta byla vyčíslena na částku patnáct set korun.

Vloupal se do chatky
Hned první den uplynulého týdne, tj. 2. prosince, před osmou hodinou ráno bylo sděleno všímavým občanem na linku 156 zpozorování chlapíka vycházejícího z chatky, kdy zcela jistě nejde o majitele. Muž byl zadržen na parkovišti před obchodním domem na Okružní ulici.
V lokalitě zahrádkářské kolonie bylo zjištěno páčení u zámku a otevřené dveře. Z důvodu možnosti spáchání trestného činu byli přivoláni policisté.

Dolovali pruty
V úterý 3. prosince před polednem vyjížděla hlídka k bývalému fotbalovému hřišti ve Sportovní ulici, kde dva pánové rozebírají plot. Strážníci je v uvedené lokalitě zastihli u betonové sutě připravené k odvozu na skládku. Z ní se snažili vydolovat železné pruty. Na výzvu strážníků své činnosti zanechali.

Plech neprodali
Okolo patnácté hodiny bylo v úterý 3. prosince přijato sdělení od pracovnice České pošty o třech osobách, které z budovy za kolejištěm hlavního vlakového nádraží odnášejí plechy. Strážníci tyto muže zastihli v ulici Za Sokolskou. Na ručním vozíku měli naložený plech a směřovali do sběrných surovin. Kov, jenž jim nepatřil, vrátili zpět na místo. Hlídka jim ruční vozík odebrala. Událost bude postoupena správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti majetku.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...