Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 9.5.2024
svátek slaví Ctibor,
zítra Blažena
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

45 autoPodobnost čistě náhodná? Podobně jako letos v únoru v Přemyslovicích dnes dopoledne přepadla trojice maskovaných a ozbrojených lupičů vozidlo bezpečnostní agentury. Podle všeho ozbrojení lupiči ale peníze neukradli, přesto si odnesli přepravovanou zásilku.

„Dnes v dopoledních hodinách došlo mezi obcemi Dubany a Smržice k loupežnému přepadení osobního vozu bezpečnostní agentury, který není určen k přepravě peněz. Tři neznámí maskovaní pachatelé přinutili vozidlo zastavit, řidiče pod hrozbou krátké střelné zbraně z vozidla vystoupit a ze zavazadlového prostoru odcizili přepravovanou zásilku. Řidiči nastříkali do obličeje slzotvornou látku a z místa ujeli neznámo kam,“ informovala o přepadení Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.  

Jak dodala mělo se pravděpodobně jednat o nějaké starší vozidlo bílé barvy.

Je 7. listopadu dopoledne, když region zažije akci skoro jako přes kopírák s tou, ke které došlo 21. února tohoto roku v Přemyslovicích, kdy si zakuklenci doslova vystříleli třicet milionů korun. V onen uplynulý čtvrtek na silnici mezi Dubany a Smržicemi přepadla trojice maskovaných a ozbrojených lupičů osobní vozidlo, shodou okolností patřící znovu pražské bezpečnostní agentuře Loomis! Ihned se začalo po celém Prostějovsku spekulovat, jestli byl mezi bandou ozbrojenců i Ján Bakalár, muž celosvětově hledaný kvůli podezření z účasti právě na přemyslovickém přepadení. Taková informace však zůstává zahalena rouškou čiré spekulace. Navíc policie jakoukoliv podobnost s únorovým přepadením odmítá. Tak že by to byl alespoň jeho duch, ze kterého si čtvrteční aktéři vzali příklad?

To ale zřejmě nikoliv, protože Ján Bakalár, pokud má skutečně na svědomí loupež z Přemyslovic, by se trojici svých „kolegů“ pěkně vysmál. Zakuklení ozbrojenci totiž po čtvrtku nijak nezbohatli. Ze staré „škodovky“ bezpečnostní agentury Loomis se jim totiž pod pohrůžkou zbraní podařilo ukrást jen bezcenné papíry!

„Ve čtvrtek těsně před polednem došlo mezi obcemi Dubany a Smržice k loupežnému přepadení osobního vozu bezpečnostní agentury, který není určen k přepravě peněz. Tři neznámí maskovaní pachatelé přinutili vozidlo zastavit, řidiče pod hrozbou krátké střelné zbraně z vozidla vystoupit a ze zavazadlového prostoru odcizili přepravovanou zásilku. Řidiči nastříkali do obličeje slzotvornou látku a z místa ujeli neznámo kam,“ informovala Večerník o průběhu přepadení Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje. Jak dodala, pachatelé z místa činu ujeli v nepříliš luxusním autě, mělo se pravděpodobně jednat o nějaké starší vozidlo bílé barvy.

Večerník se následně z různých zdrojů dozvěděl, že řidič bezpečnostní agentury Loomis převážel v autě skutečně jen a pouze listovní zásilky, které pro kohokoliv druhého neměly sebemenší cenu. To potvrzuje i majitel pražské bezpečnostní agentury Loomis Martin Pekárek. „V autě nebyla ani koruna, jednalo se o vůz takzvané kurýrní služby, která převážela pouze úřední listiny,“ uvedl Pekárek.

Pokud by se nejednalo o tak závažnou záležitost, mohlo by se nad případem pouze pousmát. Lupiče zcela jistě neškolila Bakalárova skupina, zřejmě se jednalo o zoufalé amatéry, kteří si mysleli, že stará škodovka agentury Loomis převáží balík peněz. Pokud se ale policii podaří tento trojlístek lupičů dopadnout, čeká je přesto spousta let strávených v kriminále.

„Prostějovskými kriminalisty byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže s trestní sazbou od pěti do dvanácti let,“ potvrdila mluvčí krajské policie Irena Urbánková.

Ještě jedna poznámka na závěr. Není divu, že mnoho lidí si čtvrteční loupež spojila s Jánem Bakalárem. Podobností je totiž hned několik - pachatelé byli rovněž tři, jednalo se znovu o vozidlo agentury Loomis a nedaleko místa činu Bakalár před únorovou loupeží bydlel - u své přítelkyně v Dubanech!  

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...