Dobrý večer, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

44 havárie1Dva zběsilí řidiči se uprostřed minulého týdne dostali do křížku s policisty. Cizinec z Olomoucka ve Vrbátkách, druhý z Prostějova paradoxně zase v sousední Olomouci. Oba při divoké honičce, kdy se snažili ujet dopravní hlídce, havarovali...

„Ve středu třicátého října krátce před půlnocí prováděla policejní hlídka kontrolní činnost ve Vrbátkách. Při kontrole zastavovali i vozidlo Citroën Xsara, které přijíždělo od Štětovic. Jeho řidič však na znamení nereagoval, hlídku objel a pokračoval v jízdě. Vzhledem k tomu, že řidič policistům ujížděl, policejní hlídka se za ním vydala,“ potvrdila dramatické chvilky z regionální silnce Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie ČR Olomouckého kraje. Policisté piráta silnic služebním vozidlem předjeli a za použití výstražného zařízení se auto snažili zastavit. „Řidič však opět na znamení nereagoval, autem najel do pravé zadní části policejního vozu a pokračoval směrem k cukrovaru. Tam zřejmě nezvládl řízení vlivem toho, že nepřizpůsobil rychlost jízdy a vyjel mimo silnici až na vjezd u jednoho z domů. Tady narazil nejprve do stromku a poté do zaparkované Mazdy. Ta byla nárazem odhozena do zdi domu a Citroën Xsara zastavil vlivem poškození zhruba po třiceti metrech,“ popsala další průběh zběsilé honičky Irena Urbánková.

Teprve potom řidič z vozidla vystoupil a podrobil se policejní kontrole. „Policisté zjistili, že se jedná o devětačtyřicetiletého cizince z Olomoucka. Provedli u něho dechovou zkoušku na alkohol a naměřili mu 2,08 promile alkoholu v dechu. Po poučení se odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem k biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Ke zranění žádné osoby nedošlo,“ uvedla mluvčí krajské policie s tím, že celková hmotná škoda na všech poškozených věcech a vozidlech, včetně toho policejního, byla předběžně vyčíslena na 88 500 korun. „Devětačtyřicetiletý cizinec je nyní podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ vyjmenovala možné postihy Urbánková.

Při druhé honičce s policisty s nehodou, pak paradoxně zase v Olomouci havaroval Prostějovan. „Ve středu třicátého října kolem čtrnácté hodiny na ulici Velkomoravské v Olomouci došlo k dopravní nehodě mezi dvěma osobními vozidly. Jeden z řidičů Opelu nereagoval na policejní hlídku, která ho chtěla zastavit, a začal ujíždět. Při průjezdu světelnou křižovatkou na červený signál narazil do vozidla, které jelo na zelenou. Při nehodě se zranil řidič, který ujížděl policejní hlídce. Jedná se o čtyřiadvacetiletého muže z Prostějovska, kterého chtěli policisté zkontrolovat z důvodu výtržnosti. Muž na pokyny nereagoval, hlídce utekl do vozidla Opel a začal ujíždět. Svoji zběsilou jízdu ukončil na křižovatce Velkomoravská a Schweitzerova, kde narazil do vozidla Škoda Octavia,“ popsala mluvčí krajské policie Irena Urbánková s tím, že mladík byl zraněn velmi vážně a jeho zdravotní stav je v současnosti kritický. „Z důvodu jeho zranění nemohlo být přikročeno k dechové zkoušce, lékaři mu však odebrali vzorek krve za účelem možnosti zjištění, zda neřídil pod vlivem alkoholu nebo drog. Šetřením bylo navíc zjištěno, že muž má vysloven zákaz pobytu v Olomouci a zákaz řízení všech motorových vozidel,“ uzavřela Urbánková.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...