Příjemnou noc, dnes je středa 1.5.2024
svátek slaví Svátek práce,
zítra Zikmund
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 magorPamatujete? V roce 2006 běhal tehdy sedmadvacetiletý Alois Stužka ve skotské sukni během motocyklových závodů v Brně. Posléze pak na celou republiku vystrčil holý zadek. Den na to v sukýnce vylezl na sochu svatého Václava v Praze. Těmito bláznivým kousky chtěl proslavit sebe i své rodné Otaslavice. V úterý 1. října Aloise Stužku policisté přivlekli k prostějovskému soudu...

Dá se Aloisovi Stužkovi věřit? Je nebezpečný? Nebo je schopný se léčit o své vlastní vůli? Stojí za jeho bláznivým chováním pouze marihuana, jak si myslí on sám? Nebo je nemocný a musí se léčit? Je možné ho nechat potulovat po Otaslavicích? Či bude lepší, aby byl pod stálým dohledem psychiatrů? Tak mimo jiné tyto otázky v úterý uplynulého týdne řešil prostějovský soud.

„Chci být na svobodě a užívat si života! Budu pracovat. Mám pouze problém s marihuanou, rád bych se léčil. Nechci být někde zavřený v blázinci,“ měl jasno Alois Stužka, který ke svým excesům dodal před dvěma lety demolici pražské restaurace. Následně mu soud nařídil psychiatrickou léčbu. Letos v květnu však přestal ke svému psychiatrovi docházet. Ten nad ním přesto nezlomil hůl. „Pokud můj klient dodržuje léčbu a neholduje drogám, je jeho chování společensky přijatelné,“ vyjádřil se doktor Rozkoš, který mínil, že zavírat Stužku do léčebny nemá fakticky smysl, protože ho to stejně nezmění. „Je však nutné, aby pan Stužka pochopil, že je nemocný,“ dodal Rozkoš.
Prostějovský soudce Petr Vrtěl je k opakovaným slibům přirozeně nedůvěřivý. „Mám tady stížnosti lidí z Otaslavic na vaše chování. V Albertu jste nedávno ukradl grilované kuře a tak dále. Přitom už jednou jste sliboval, že s drogami přestanete a budete pravidelně docházet ke svému psychiatrovi. Své slovo jste porušil. Proč bych vám měl nyní věřit?“ ptal se soudce Aloise Stužky.  Jelikož na svoje otázky přesvědčivou odpověď nedostal, prodloužil Stužkovi ochrannou ústavní léčbu o dva roky. „Pokud vedení léčebny usoudí, že se vám dá věřit, může kdykoliv navrhnout vaše propuštění. Možná se tedy z léčebny dostanete dříve než po dvou letech,“ dodal Petr Vrtěl.
To však nebylo to, co chtěl Alois Stužka slyšet. Proto si po poradě se svým advokátem ponechal lhůtu pro možnost stížnosti na toto usnesení prostějovského soudu.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...