Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Před dvěma týdny Večerník jako jediný informoval o vandalských činech, které nyní trápí desítky majitelů vozidel ve Vrahovicích. Stále ještě nevypátraný grázl během jediné noci poničil ostrým předmětem desítky aut zaparkovaných v ulicích kpt. Nálepky, Josefa Suka a na dalších místech této městské části. Přestože policie oficiálně prošetřuje „pouze“ sedmnáct poškozených vozidel, bude jich ve skutečnosti opravdu mnohem víc. „Hodně lidí škody nenahlásilo,“ konstatuje náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal. A vandal začal minulý týden řádit znovu!

 

K událostem z před dvěma týdny se konečně vyjádřili i strážci zákona. „Policisté obvodního oddělení Prostějov 1 šetří případy poškozených vozidel v Prostějově-Vrahovicích. Neznámý pachatel v době od 29. do 30. září v přilehlých ulicích J. Suka, Jano Köhlera, I. Olbrachta, kpt. Nálepky a Vrahovické vrypy a škrábanci poškodil karoserie u sedmnácti zaparkovaných vozidel. Škoda půjde do desítek tisíc korun. Policisté věc šetří pro podezření z přečinu poškození cizí věci, za které pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uvedl k dotazům Večerníku Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. A přidal další informace. „Druhého října jsme přijali další dvě oznámení o poškozených vozidlech zaparkovaných v ulici Jano Köhlera a kpt. Nálepky. V jednom případě vandal způsobil rýhu na laku kufru vozidla. Ve druhém případě se jedná o poškození čelního skla,“ prozradil policejní mluvčí.
„Obávám se, že těch případů bylo mnohem víc. Máme informace, že ne všichni poškození z minulých dní nahlásili událost na policii. Prosím tak všechny, aby událost nahlásili, spolupracujeme úzce s Policií ČR,“ sdělil exkluzivně Večerníku Jiří Rozehnal, náměstek primátora statutárního města Prostějov.
Vandal ničící zaparkovaná auta ale udeřil minulý týden znovu. „Poslední poškozené vozidlo v dané lokalitě nám bylo oznámeno v úterý třináctého října. V tomto případě neznámý pachatel v době od desátého do dvanáctého října vyryl rýhu na kapotu motoru a pravý zadní blatník na vozidle Škoda Octavia zaparkovaného v ulici kpt. Nálepky,“ potvrdil Libor Hejtman. „Já vím o dvou případech poškrábaných aut,“ přidal náměstek primátora Prostějova s tím, že magistrát uvažuje o vypsání odměny pro toho, kdo policii přivede na stopu pachatele. „Ano, já sám se na tom budu podílet! Poškozování majetku přece nic nevyřeší. Jednak mě to velmi slušně řečeno naštvalo a zároveň je mi z toho smutno. Policie se tomu intenzivně věnuje. Prosím všechny občany Vrahovic, kteří zaznamenali zejména v nočních hodinách pohyb podezřelých osob nebo mají kamerové záznamy z vozidel či z kamerových systémů kolem svých nemovitostí, které by pomohly odhalit pachatele, aby kontaktovali Policii České republiky,“ apeluje na vrahovickou veřejnost Jiří Rozehnal.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...