Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

37 divoky opilec mostkoviceTak to byla jízda! A bylo velkým štěstím, že neskončila obrovskou tragédií. Namol opilý Tomáš Řepík z Mostkovic v dubnu letošního roku uháněl v odcizeném vozidle před policisty a při divoké honičce tento dvaadvacetiletý frajírek za volantem prorazil u Lidlu pneumatiku! Nakonec zapadl na polničce za „splávkem“ do bahna (Večerník informoval - pozn.red.). Policistům i soudu se pokusil namluvit, že auto řídila „osoba blízká“ jeho kamaráda. Celkem logicky neuspěl a trest si bude muset odpracovat.

 

Na první pohled klukovina. Mohla však klidně skončit smrtí tří opilých mladíků či kohokoliv, kdo by se jim jen „připletl“ do cesty. Tak by se dal nazvat dubnový nápad Marka Musila „vypůjčit“ si před mostkovickou DPS Renault Megan a vyrazit v něm na divokou jízdu po Prostějově. Cestou nabral další dva notně opilé kamarády. Jeden z nich podle policie sedl za volant. Naproti benzínce OMV v Plumovské ulici se pořádně rozjetou partičku pokusili zastavit policisté, osádka vozu však na výzvu nereagovala a pokusila se ujet. Na to se strhla divoká honička po městě, která skončila až na polní cestě vedoucí od splávku ke hřišti v Mostkovicích...

„Jsem nevinný. Za volantem jsem neseděl já, ale kamarád Marka Musila, kterého jsem v životě neviděl,“ trval si tvrdošíjně na svém obžalovaný Tomáš Řepík. Jeho verzi potvrdil i Marek Musil. Ten se sice přiznal, že auto ukradl, další částí výpovědi však svému kámošovi vůbec nepomohl. Odmítl totiž prozradit jméno údajného a zřejmě fiktivního řidiče. „Nechci ho ohrozit, protože je to můj bratranec a hrozí mu trestní stíhání,“ mlžil Musil. Coby svědek tak zadělal na problémy nejen obžalovanému, ale i sám sobě. Kromě krádeže  mu totiž nyní hrozí trestní stíhání za křivou výpověď...

Ve srovnání s oběma nepříliš bystrými frajírky působilo svědectví zasahujících policistů mnohem důvěryhodněji. „Během honičky jsme stíhaný vůz ztratili z dosahu pouze na chvíli. Zpočátku totiž ujížděl velmi rychle, zpomalil však nedlouho poté, co jeho řidič nezvládl řízení, vjel do protisměru a prorazil pneumatiku. Od té doby jsme ho měli neustále na očích a to až do momentu, kdy zastavil na polní cestě mezi Domamyslicemi a Mostkovicemi. Můžeme zcela vyloučit, že by následně z něho někdo vystoupil a utekl, přestože se nám to posádka pokoušela namluvit,“ vypověděli shodně oba muži zákona, kteří na místě Řepíkovi naměřili kolem jeden a půl promile alkoholu.

Nelze se tedy vůbec divit, že prostějovský soud dal za pravdu policistům a Tomáše Řepíka uznal vinným ze spáchání trestného činu obecného ohrožení pod vlivem návykové látky. Jelikož se u něj  jednalo o první závažné provinění, sáhl k relativně mírnému trestu. „Obžalovaný je nezaměstnaný. V jeho mladém věku mu však nic nebrání v tom, aby pracoval,“ zdůvodnil soudce Petr Vrtěl volbu trestu ve výši 250 hodin obecně prospěšných prací.

Rozsudek dosud nenabyl právní moci, obžalovaný si po poradě s advokátem ponechal lhůtu pro možnost odvolání...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...