Dobré poledne, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

37 kauflandDalší případ jako vystřižený z učebnice pro naše nepřizpůsobivé spoluobčany se odehrál ve čtvrtek 12. září kolem dvacáté hodiny večer před prostějovským Kauflandem v Okružní ulici. Okradená žena doplatila na špatnou paměť, a bohužel i vlastní naivitu. Číslo PINu totiž nosila přímo v obalu od karty, čehož chmatáci zřejmě snědší pleti využili ve svůj prospěch...

„Je to výsměch! Někdo vás obviňuje z rasismu, protože píšete o tom, co se děje kolem nás a někteří cikáni si před supermarkety kradou klidně dál. Zrovna včera před Kauflandem jeden takový povedený pár cosi nabízel mé známé. Když odešli, všimla si, že její kabelka s peněženkou jsou v čudu. Než stihla kartu zablokovat, vyluxovali jí konto. Přitom zrovna tahle moje známá rozhodně nemá peněz na rozhazování,“ přišla redakci Večerníku v pátek upozornit jedna z našich pravidelných čtenářek.

Jak jsme zjistili, uvedený případ se skutečně stal a už jej vyšetřují prostějovští policisté. „Ke krádeži mělo dojít ve čtvrtek dvanáctého září kolem dvacáté hodiny u obchodního domu v Okružní ulici. Žena na parkovišti nakládala nákup do auta a kabelku si odložila na sedadlo u řidiče.

V nestřežené chvíli jí zloděj kabelku odcizil. Ještě než paní stačila zablokovat platební kartu, vybral z ní dosud neznámý pachatel peníze. Neopatrná žena celkovou škodu vyčíslila na necelých sedmnáct tisíc korun,“ potvrdila nám Marta Vlachová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, která při této příležitosti celou veřejnost upozornila, aby si nikdo nenechával PIN k platební kartě v peněžence. „Zloději pak stačí pouze číslo přečíst a naťukat. Než si okradený uvědomí, že nemá platební kartu a zablokuje ji, má peníze z konta nenávratně pryč,“ zdůraznila Vlachová.  

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...