Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Strážníci městské policie i státní policisté se shodují v tom, že z bezpečnostního hlediska proběhly velikonoční svátky v poklidu a bez větších prohřešků. Jak se Večerník dozvěděl, řešily se v drtivé většině jen přestupky související s nařízeními vlády České republiky v době nouzového stavu.


„Během velikonočních svátků se strážníci kromě běžných činností zaměřili i na dodržování vládních nařízení vyhlášených v rámci nouzového stavu v souvislosti s epidemií COVID – 19. Přestože bylo hezké počasí, tak se Prostějované během prodlouženého víkendu snažili ochranná opatření dodržovat co nejvíce. Během čtyř dnů strážníci řešili šestnáct přestupků. Jednalo se o nenošení roušky a shlukování se ve více jak dvou lidech na veřejnosti. Od začátku vyhlášení nouzového stavu strážníci oznámili příslušnému správnímu orgánu už 61 přestupků týkajících se porušení vládních nařízení,“ konstatovala Tereza Greplová, tisková mluvčí Městské policie Prostějov. „Žádáme občany o to, aby i nadále dodržovali nařízená ochranná opatření a byli vstřícní a ohleduplní nejen vůči sobě, ale i ostatním,“ dodala mluvčí prostějovských strážníků.
Přestože Večerník požádal i mluvčího Policie ČR rovněž o zhodnocení situace v Prostějově a okolí během Velikonoc, obdrželi jsme pouze souhrnnou zprávu za celý Olomoucký kraj. „O velikonočních svátcích jsme v kraji na lince 158 přijali osm desítek oznámení o porušení nařízení usnesení vlády ČR v souvislosti s opatřeními přijatými v době nouzového stavu. Občané většinou oznamovali nedovolené shlukování lidí v přírodě nebo nenošení roušek na veřejnosti. Většina občanů ihned reagovala na upozornění policistů a stačilo tak vyřešit přestupek na místě domluvou,“ uvedl Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje. „Patnáct pochybení policisté zadokumentovali a oznámili správním orgánům. Jednalo se převážně o přestupky, kdy lidé neměli nasazené ochranné prostředky dýchacích cest nebo pobývali na veřejně dostupných místech ve skupinkách,“ doplnil Hejtman.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...