Dobré dopoledne, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

35 soudŠéf stavebního úřadu Městského úřadu v Němčicích nad Hanou Bronislav Mrkva ve čtvrtek před Okresním soudem v Prostějově opětovně čelil žalobě kvůli údajnému pokusu o znásilnění své nevěrné manželky. On sám vinu popíral a za trestním stíháním viděl snahu své bývalé partnerky obrat ho o peníze.

Soudní senát v čele s Ivonou Otrubovou mu nakonec dal za pravdu. Podle něj se nejednalo o jednostranné týrání „uťápnuté“ manželky, ale spíše o „italskou domácnost“ dvou lidí, kteří si nic nedarovali. 

Bronislav Mrkva byl obžalován z toho, že v Mořicích ve společném domě do února loňského roku tyranizoval svoji manželku. Podle obžaloby ženě bránil ve spánku, v domě vypínal teplou vodu a několikrát ji také napadl. Vše vyvrcholilo tím, že se ji měl pokusit znásilnit. Sám Mrkva obžalobu považoval za další ze série nepochopitelných ran, které mu uštědřila jeho bývalá manželka. Ty následovaly poté, co vyšla najevo její dlouholetá nevěra s jeho nejbližším kamarádem...

„Jsem z toho v šoku. Ženu jsem miloval, měli jsme spolu dvě děti, žili jsme si úplně bez problémů. Vše začalo po návratu z dovolené v Chorvatsku, kde jsme byli s mým kamarádem a jeho manželkou. Tehdy vyšlo najevo, že mě moje manželka právě s tímto kamarádem už několik let podvádí. Přitom Jarek je člověk, kterého jsem znal od základní školy...,“ neskrýval rozčarování z ´reality života´ obžalovaný a pokračoval: Pravidelně jsme spolu chodili na fotbal či tenis. Byla to pro mě hrozná rána, zhroutil jsem se mi celý svět. Dokonce jsem uvažoval o sebevraždě... Můj nyní již bývalý kamarád se mi omlouval a nabízel mi milion korun jako vypořádání.

S manželkou jsme se pak přes půl roku snažili manželství zachránit. Bral jsem ji na výlety, kupoval jí dárky, ale žena se ke mně chovala, jako bych byl ten nejhorší šmejd na světě. Pořád mi předhazovala, že Jarek má peníze a že je i ve všem ostatním mnohem lepší než já,“ vyjádřil se ve své emotivní výpovědi u prostějovského okresního soudu zlomený Bronislav Mrkva.

Co se týká pokusu o znásilnění, to podle Mrkvy nepřipadá v úvahu. „K tomu znásilnění mělo dojít poté, co se provalila manželčina nevěra, ale ještě jsme bydleli společně,“ vypověděl Mrkva, který připustil, že kvůli opakovaným hádkám s manželkou byl policií na měsíc vykázán ze svého vlastního domu. „Občas jsem jí nadával, a to i vulgárně. Bylo to však oboustranné. Nedělalo mi vůbec dobře, když mi pořád předhazovala, v čem všem je Jarek lepší než já... Nedokázal jsem přitom absolutně pochopit, čím jsem si tohle všechno zasloužil,“ přiznal se Mrkva.  

Bývalá Mrkvova manželka nevěru nepopírala, celou záležitost však viděla úplně jinak. „Poté, co jsem muži oznámila svůj milenecký poměr, začal se chovat autoritativně. Půlrok, co jsme spolu ještě bydleli, byl hodně divoký. Manžel mi třeba říkal, kam si mám sednout při sledování televize či za mnou chodil do sprchy. Když jsem mu říkala, že se mi to nelíbí, nadával mi, ať si táhnu za svým milencem,“ vypověděla udržovaná čtyřicátnice, která přiznala, že manžela nechtěla hned opustit. „I když jsem pracovala, byla jsem na něm závislá spíše finančně než citově,“ uvedla důvod.

Manželka obžalovaného rovněž popsala moment, kdy se ji měl její v té době ještě zákonný manžel pokusit znásilnit. „Vyšel nahý z koupelny, vešel do ložnice a zamčel za sebou. Měla jsem na sobě jen tričko a kalhotky. Narazil mě na skříň, poté povalil na záda, křičela jsem, což přivolalo syna, který bouchal na dveře. Manžel toho pak nechal a otevřel mu...,“ vypověděla žena. Podle svědectví jejího syna však na ní žádná větší újma nebyla patrná.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...