Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

U pokladen prodejny v centru Prostějova se minulé úterý ráno schylovalo ke zlodějně. Podezřelý chlapík s kapucí na hlavě se přiblížil k seniorovi, kterému se snažil nenápadně dostat do kapsy bundy. Mělo to však dva „háčky“. Jednak si podezřelého počínání všiml sám starší pán a jednak celé dění bedlivě pozoroval policista v civilu. Zloděj tak neměl žádnou šanci!

 

„V rámci širšího spektra běžných preventivních aktivit policistů územního odboru Prostějov proběhla v úterý desátého března v ranních hodinách také kontrola v jednom z prostějovských supermarketů nedaleko centra města. Při té si policista v civilním oděvu všiml podezřelého pohybu muže středních let s nasazenou kapucí na hlavě,“ sdělil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.
„Při bližším pohledu bylo zřejmé, že se tento muž zajímá o seniora, který se s nákupem blížil k pokladně. Když u pokladen podezřelý muž odložil svůj nákup do prodejní police a snažil se seniorovi vykládajícímu zboží na nákupní pás nenápadně nahlédnout do kapsy bundy, bylo vše jasné. Ke zjevně zamýšlené krádeži již nedošlo, protože vyhlédnutý chlapík byl obezřetný a zloději nedal příležitost. Druhým důvodem pak byla přítomnost policisty, který přestal situaci sledovat utajeně a přistoupil až do těsné blízkosti obou mužů. Policista na místo také přivolal uniformovaného kolegu. Podezřelý pak s nepořízenou odešel směrem k Husovu náměstí, kde byl policisty zkontrolován, přičemž se tomu velice podivoval, protože on přece nic neprovedl,“ popsal následné události František Kořínek.
Senior byl policisty za projevenou obezřetnost pochválen. „Starší pán uvedl, že si podezřelého všiml hned po příchodu do prodejny. Ten se po celou dobu nákupu držel v jeho bezprostřední blízkosti, šanci však nedostal,“ konstatoval mluvčí prostějovské policie.
V tomto roce v Prostějově policie eviduje již bezmála dvě desítky případů okradení zákazníků při nakupování. „Nejlepším způsobem, jak zabránit okradení, je vlastní obezřetnost a několik preventivních opatření. Pod tím si můžeme představit třeba i to, že budeme sledovat dění okolo sebe a v případě zjištění pohybu podezřelých osob ve svém okolí se na tyto osoby zaměříme. Pokud si všimneme, že se někdo podezřele pohubuje kolem jiné osoby, nejmenší, co pro své spoluobčany můžeme udělat, je to, že je na to upozorníme,“ vzkazuje policejní mluvčí.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...