Dobré dopoledne, dnes je pondělí 13.5.2024
svátek slaví Servác,
zítra Bonifác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Předsilvestrovská loupežná výprava pro zásoby alkoholu se vůbec nevyplatila dvojici mladých mužů. Ti si totiž do nákupního střediska nepřijeli značkový alkohol koupit, ale sprostě ho ukrást. Nejprve se jim to povedlo, z lupu se ovšem dlouho neradovali. Policejní hlídky je dostihly v sousední vesnici a pro oba zloděje začalo být neveselo a truchlivo. Silvestra tedy rozhodně bujaře neslavili...



V pondělí 30. prosince před desátou hodinou dopolední navštívili dva muži ve věku 27 a 29 let prodejnu potravin v Brodku u Prostějova. „Do nákupního košíku v prodejně naskládali celkem devět lahví značkového alkoholu a místo zaplacení z prodejny utekli. Před obchodem naskočili do připraveného automobilu a odjeli. Majitel prodejny nemeškal a věc oznámil na linku 158. K místu byly ihned vyslány policejní hlídky a podezřelé se s využitím informací od oznamovatele podařilo zadržet v obci Želeč. Odcizené zboží se vrátilo do prodeje,“ popsal celou událost František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje.
Přestože se jednalo o zboží v hodnotě přibližně 3 500 korun, tudíž by to mohl být jen přestupek proti majetku, jsou nyní oba muži podezřelí z trestného činu. „Mladší je podezřelý z přečinu krádeže, protože byl v minulosti již pro majetkovou trestnou činnost dvakrát odsouzen a za své jednání zbaven osobní svobody. Z důvodu recidivy mu za uvedený přečin hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ uvedl policejní mluvčí.
Starší z mužů, který z místa krádeže řídil automobil, má zase vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a to až do října příštího roku. „Proto je nyní kromě přestupku proti majetku podezřelý také z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Protože se po zadržení odmítl podrobit zkoušce ke zjištění ovlivnění zakázanými látkami, je navíc podezřelý také z přestupku podle zákona o silničním provozu. Za ten mu hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od jednoho do dvou let. Za přestupek proti majetku mu pak hrozí pokuta až do 50 tisíc korun,“ vypočítal František Kořínek.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...