Dobré odpoledne, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

33 klenotyPolicie o případu mlčí. Jde o tak závažnou zlodějnu v samotném počátku vyšetřování, že asi skutečně nelze prozrazovat detaily. Ale Večerník zná všechny dosavadní okolnosti! Těžko uvěřitelným způsobem provedené vloupání do klenotnictví v obchodním centru Arkáda v Držovicích přineslo škodu minimálně za statisíce korun. Pachatelé při tom ukradli v noci ze středy na čtvrtek diamanty, náhrdelníky, prsteny a další cennosti...
Zloději, kteří zcela jistě patří mezi profesionály svého řemesla a zřejmě mají i horolezecký výcvik, vyřezali na střeše Arkády otvor a slanili se do obchůdku s oděvy hned vedle klenotnictví. „Museli to tady dobře znát a vědět, že prodejna s oděvy není vybavena bezpečnostním zařízením. Odtud se pak stěnou probourali do sousedního klenotnictví. Jenomže nevstoupili dovnitř, rukama jen vybrali šperky uložené v regálech. Mistrně se tak vyhnuli nastaveným snímačům pohybu, které jsou napojeny na alarm. Tímto nám na pultu centrální ochrany nesvítilo žádné výstražné světlo,“ sdělil exkluzivně Večerníku Jiří Netušil, jednatel Bezpečnostní agentury SIDA, jejímž bezpečnostním systémem je klenotnictví Aleše Buráně vybaveno. „Ten samý případ se stal už před třemi lety, ale tehdy alarm zabral, naše zásahová skupina okamžitě vyjela na místo a pachatele zajistila,“ dodal Netušil.
Večerníku se podařilo zajistit i exkluzivní vyjádření majitele uvedeného klenotnictví. Nejdříve jsme se Aleše Buráně zeptali na výši škody, neboť podle našich informací z důvěryhodných zdrojů zmizely drahé kameny a šperky za více než půldruhého milionu korun. „To není pravda, škoda činí zhruba pět set tisíc korun,“ vyvrátil částku sám majitel klenotnictví. „Také zastávám názor, že v případě pachatelů šlo o zdatné profesionály. A věděli přesně, kudy se do mého klenotnictví dostat a jak se vyhnout bezpečnostním čidlům. Opravdu ukradli i diamanty zasazené do šperků, dále náhrdelníky, prstýnky i náramky ze zlata. Vlastním více obchodů po celé Moravě a každý rok mě někdo okrade, ale toto už přesahuje všechny meze,“ postěžoval si majitel klenotnictví v Arkádě. Podle jeho názoru budou mít ale zloději velký problém nakradené drahocennosti někde prodat. „Ručím za to, že na území celé Evropské unie šperky neprodají nikde! Všechny jsou podrobně zdokumentovány a fotografie má policie ve všech zemích, stejně jako klenotníci. Také překupníci určitě poznají, že jde o kradené zboží. Navíc při prodeji diamantů chtějí v celé Evropě občanský průkaz. To zloději nebudou riskovat,“ míní Aleš Buráň.
Policie ČR byla sice ještě na konci uplynulého týdne skoupá na slovo, Večerníku alespoň potvrdila, že k případu vloupání do klenotnictví skutečně došlo, ale vzhledem k intenzivnímu vyšetřování nebudou zatím poskytovat podrobné informace. „Uvítáme jakékoliv svědectví, které by nás mohlo při vyšetřování posunout dál,“ vzkázala Irena Urbánková, tisková mluvčí krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...