Dobré dopoledne, dnes je pondělí 13.5.2024
svátek slaví Servác,
zítra Bonifác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tak tohle by nevymyslel ani ten nejlepší autor románu! Policisté během jediného víkendu měli co do činění s manželskou dvojicí, jejíž vztah by se mírně řečeno dal nazvat problematickým. Nejdříve policejní hlídka řešila jejich vzájemnou rvačku vyplývající z opilosti, na druhý den žena policisty volala znovu s oznámením, že partner zmizel. Strážci zákona pak muže našli bezvládně ležet na břehu potoka. Nebýt včasné a účinné první pomoci policistů, chlapík by zemřel...



„V sobotu čtrnáctého prosince jsme po dvaadvacáté hodině přijali oznámení o incidentu mezi manželi v rodinném domě v obci na Prostějovsku. Provedeným šetřením policisté na místě zjistili, že zpočátku verbální incident provázený vulgárními nadávkami přerostl do vzájemného fyzického napadání, při kterém oba jeho aktéři utrpěli zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Dechovými zkouškami bylo v obou případech naměřeno hodnoty kolem 1,7 promile alkoholu v dechu. Po ošetření byla žena k vystřízlivění umístěna do protialkoholní záchytné stanice. Domácí násilí bylo provedeným šetřením vyloučeno. K dořešení bude věc postoupena příslušnému správnímu orgánu s podezřením na přestupek proti občanskému soužití,“ popsal František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje události z prvního dne případu, který měl své pokračování.
Následující neděli 15. prosince se totiž žena na policisty obrátila znovu. Tentokrát však se žádostí o pomoc, protože měla o manžela strach. „Kolem poledne měl muž z domu odejít neznámo kam a doplnit to zprávou, která v ženě vyvolala obavu o jeho život a zdraví. Během policejního šetření jsme na tísňovou linku 158 přijali oznámení, že nedaleko od místa bydliště manželů náhodní chodci z dálky vidí neznámou osobu ležící na břehu potoka. Policisté ihned vyrazili na místo, kde potvrdili, že se jedná o pohřešovaného muže. S pomocí oznamovatele muže vytáhli ze srázu k potoku. Muž nereagoval na žádné podněty, proto mu zprůchodnili dýchací cesty, uložili do stabilizované polohy a přivolali záchrannou službu. Zdravotníci jej následně letecky transportovali do Fakultní nemocnice Olomouc,“ přiblížil dramatické chvilky policejní mluvčí František Kořínek.
O dalším zdravotním stavu olomoucký špitál veřejnost neinformoval.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...