Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pokladna v parku

Pokladna ležící v parčíku patřila majiteli bistra na náměstí. Ve středu v ranních hodinách si strážník, toho času mimo službu, povšiml kasy pohozené v parčíku v centru města. Než vyslaná hlídka dorazila na dané místo, byla zkontaktována pracovnicí provozovny. Ta popsala, že při příchodu do práce objevila vypáčené dveře. Uvnitř chyběla registrační pokladna. Přivolaný majitel potvrdil, že jde o jeho kasu, kde měl finanční hotovost. Událost pro podezření z trestného činu byla předána Policii ČR.

Ustlali si v autě

Předminulý pátek o půl deváté ráno zjistil strážník okrskové služby na parkovišti v lokalitě ulice Anenská automobil s rozbitým okénkem. Uvnitř spali tři muži. Po probuzení vyšlo najevo, že dotyční ve věku 27, 28 a 30 chtěli ve voze jen přečkat noc. Dle jejich tvrzení nebyl vůz zabezpečen, proto využili této možnosti. Přivolaný majitel sice toto vyvracel, ale nechtěl způsobenou škodu uplatnit. Celá událost byla postoupena správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti majetku.

Vykradený bufet

To nečekal, vešel do vyloupené provozovny. V pondělí před čtrnáctou hodinou sdělil čtyřiadvacetiletý muž na linku 156 podezření na vloupání do prodejny s občerstvením na ulici Svatoplukova. Po vstupu dovnitř totiž spatřil otevřenou pokladnu a kolem ní rozházené lístky. Nikde žádný personál. Raději tedy místnost opustil. Až poté si všiml cedulky na venkovních dveřích „DOVOLENÁ“, čímž si svoji domněnku jen potvrdil. Strážníci o události vyrozuměli Policii ČR. Ta si případ pro podezření z trestného činu převzala.

Prolhaný senior

Kiwi si chtěl odnést bez zaplacení. Při krádeži ovoce byl v úterý přistižen devětašedesátiletý senior. K jednání se nechtěl přiznat
a vehementně se dušoval, že zboží má zakoupené v jiné prodejně. Kamerový systém v obchodním domě na Plumlovské ulici ovšem jednoznačně ukázal, jak si muž dává ovoce do tašky, kterou měl v nákupním košíku. Jednalo se o 10 kusů kiwi v celkové hodnotě 49 korun. Hlídka celou záležitost i se záznamem předala správnímu orgánu.

Dezolátní občanka

Cyklista nejenže nerespektoval dopravní značku zákazu vjezdu všech vozidel v jednom směru, ale při řešení dopravního přestupku se v úterý strážníkům prokázal neplatným občanským průkazem v zcela žalostném vydání. Fotka těžko rozpoznatelná, nacionály téměř nečitelné
a s dobou platnosti do roku 2005. Třiapadesátiletý muž se hájil nedostatkem času k vyřízení nového dokladu. Nyní mu hrozí až desetitisícová pokuta.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...