Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 kabelkaV Prostějově se všichni znají. Pokud vás okradou Romové a chcete své věci dostat zpět, pak se poptejte právě u cikánů. U bílých se však pomoci pravděpodobně nedočkáte. Tak by se dala shrnout zkušenost ženy, která byla v sobotu 10. srpna krátce před půlnocí přepadena poblíž Hostince U Vzducholodě ve Wolkerově ulici!

Celou záležitost redakci Večerníku velmi důvěryhodně popsal jeden z našich čtenářů. „Dva mladí místní Romové přepadli ženu, kterou povalili a chvíli ji táhli po zemi. Nakonec jí vytrhli kabelku a dali se na útěk. Ona za nimi běžela, ale neměla moc šancí je dostihnout. Při honičce narazila na řidiče, který pracuje pro blízkou pizzerii v Tylově ulici. Ten jí však odmítl jakkoliv pomoci a to i přesto, že mladíky dobře viděl, když kolem něj probíhali. Na žádost ženy o pomoc však pouze pokrčil rameny a staral se o své...,“ napsal nám Petr M., jehož celé jméno má redakce k dispozici. Přepadená a vyděšená žena byla lhostejností muže hodně zklamaná. „Když se po neúspěšném stíhání mladíků vracela, potkala romskou ženu jedoucí na kole. Ta jí nečekaně a k údivu ženy sama nabídla ´pomoc´. Navrhla jí, že zajistí vrácení kabelky ovšem za podmínky, že věc nebude hlásit na policii,“ pokračoval ve vyprávění sobotní „kriminálky Miami v Prostějově“ náš čtenář Petr.

 

Z této nabídky si lze udělat obrázek o tom, jak podstatná část cikánské komunity v Prostějově velmi dobře ví o každé loupeži, které se dopustí některý z jejich členů. Napadená žena však nakonec u kriminalistů přece jen skončila. „Než byl sepsán protokol, byla kabelka přinesena na policii. Chyběly v ní však peníze a mobil,“ dodal muž z blízkosti přepadené ženy.

Pokud se vše seběhlo tak, jak nám právě on popsal, pak se oba cikáni nepochybně dopustili zvlášť závažného trestného činu loupeže. Za ten jim hrozí až deset let vězení! Večerník bude celý případ sledovat a snad již v příštím čísle vás informovat.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...