Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 skolaHned dva případy ohrožení výchovy dítěte mají na stole prostějovští kriminalisté. V tom prvním rodiče z Prostějova kryli svého nezdárného syna a jeho více než dvě stovky neomluvených hodin ve škole. Druhý případ je ještě horší, mladá matka úplně kašlala na školní docházku svých tří dcer, z nichž ta nejstarší má na svém kontě 286 zameškaných hodin! Muži a dvěma matkám teď hrozí až dvouletý kriminál.

„Prostějovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětatřicetileté ženy a čtyřicetiletého muže z Prostějova, kteří byli obviněni ze spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Tohoto protiprávního jednání se měli dopustit tím, že si řádně neplnili rodičovskou povinnost a řádně nezabezpečili povinnou školní docházku nezletilého syna, která jim vyplývá ze zákona o rodině. Za druhé pololetí uplynulého školního roku tak má nezletilý syn dvěstědeset zameškaných a neomluvených hodin. Rodiče byli obviněni ze spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte, za který jim, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ uvedla Irena Urbánková, tisková mluvčí krajského Policie ČR Olomouckého kraje.

 

Další trestní stíhání bylo zahájeno proti třiatřicetileté ženě z Prostějovska, která byla obviněna rovněž ze spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Tohoto protiprávního jednání se měla dopustit tím, že řádně neplnila rodičovskou povinnost a řádně nezabezpečila povinnou školní docházku svých tří nezletilých dětí. Za druhé pololetí tak má jedna z jejích nezletilých dcer 286 neomluvených hodin, druhá šestadevadesát a třetí šestačtyřicet neomluvených hodin. Rovněž této ženě hrozí dva roky odnětí svobody,“ konstatovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Večerník se pokoušel zjistit totožnost nezdárných rodičů a jejich potomků, ovšem právě vzhledem k jejich věku bezúspěšně. Pokud však máte ve svém okolí obdobný případ, kterých v poslední době přibývá, neváhejte nám napsat. E-mailová adresa je Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...