Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 9.5.2024
svátek slaví Ctibor,
zítra Blažena
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

30 zatceniBěhem května tohoto roku řádil na různých místech Prostějovska neskutečně drzý podvodník, který se vydával za pracovníka energetické společnosti E.ON. Důchodcům se snažil namluvit, že buď nemají zaplacen poplatek za spotřebovanou elektřinu, nebo je třeba za úhradu v hotovosti přejít právě k tomuto dodavateli energie. Bohužel, důvěřiví senioři mu v pěti případech sedli na lep a vyplatili hotovost. Darebáka ale minulý týden dopadla prostějovská kriminálka!

„Ihned poté, co k těmto případům v rozmezí několika květnových týdnů došlo, jsme učinili bezpečnostní opatření na celém území Prostějovska. Požádali jsme starosty všech obcí, aby varovali své občany o stávajících případech a apelovali na jejich opatrnost. Především senioři museli být znovu informováni o tom, že žádný zástupce jakékoliv firmy nemá právo vybírat nějaké poplatky v hotovosti,“ řekl Večerníku Pavel Novák, vedoucí územního odboru Policie ČR v Prostějově. Kriminalisté intenzivně pát-rali po grázlovi, který od pěti lidí postupně podvodným jednáním a pod falešnou záminkou vymámil zhruba pětadvacet tisíc korun. „Vesměs šlo o důvěřivé seniory ve věku pětasedmdesát let a starší. Pouze jediná žena podvodníkovi nenaletěla a odmítla mu poplatek za údajnou pokutu dát,“ uvedl šéf prostějovské policie.

Minulý týden ale spadla klec a po mimořádném úsilí se policii podařilo podvodníka dopadnout. „Jedná se o dvaatřicetiletého muže, který si již převzal usnesení o obvinění z trestného činu podvodu. Muž je v tuto chvíli vyšetřován na svobodě,“ informoval Večerník Pavel Novák.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...