Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

22 prepadeniJe pátek odpoledne, pár minut po šestnácté hodině. Prostějovský podnikatel vystupuje ve Vodní ulici z auta a v plátěné tašce nese do Komerční banky na Poděbradově náměstí tržbu ze své firmy. V tom u něho na chodníku prudce zabrzdí motorka. Zatímco řidič sedí za řídítky nehnutě, spolujezdec se snaží muži vytrhnout tašku s penězi. Dojde k nebývalé rvačce, podnikatel se nechce svých vydělaných peněz jenom tak vzdát. Jednomu z lupičů dokonce strhne z hlavy černou přilbu, ale nakonec podlehne. Při rvačce se všichni aktéři dostanou až přes celé Poděbradovo náměstí k zastávce před Moděvou. Motorkáři, pravděpodobně na stroji Yamaha, ujíždějí Žeranovskou ulicí i s ukradenými penězi pryč z místa činu. Policie okamžitě zahajuje rozsáhlé pátrání...

Jak Večerník exkluzivně informuje na straně 1 dnešního vydání, došlo v pátek odpoledne na Poděbradově náměstí k loupežnému přepadení prostějovského pachatele dvěma muži na silničním motocyklu. Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání, lidé mohou především poznat zajištěnou přilbu, kterou přepadený při rvačce strhnul z hlavy jednomu z lupičů.

„V pátek 31. května v 16.05 hodin došlo ve Vodní ulici v Prostějově k loupežnému přepadení muže dvěma pachateli, kteří přijeli inkriminované místo na silničním motocyklu. Poškozený muž vystoupil ze svého vozidla ve Vodní ulici před domem číslo 3, přičemž si okolo ruky omotal bílou plátěnou tašku. Po chodníku mířil do Komerční banky, kde chtěl uložit firemní peníze uložené v tašce. V tom k němu zezadu přijela motorka se dvěma muži, kdy spolujezdec muži nastříkal do očí slzný plyn ze spreje a chtěl mu z rukou vytrhnout tašku s finanční hotovostí. Muž se však bránil a útočníkovi se tak první pokus vzít mu tašku s penězi nepodařil,“ sdělil exkluzivně Večerníku nadporučík Leo Haluza, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality Územního odboru Policie ČR v Prostějově.

Boj o peníze podnikatel nevzdával, strhla se rvačka, které přihlížely desítky lidí. „Při tomto zápase řidič s motorkou neustále popojížděl a přepadenému muži se podařilo dokonce naskočit k útočníkům na motorku. Společně tak vrávoravou jízdou vjeli do křižovatky Vodní ulice s Poděbradovým náměstím, načež vjeli přes autobusovou zastávku až na chodník před prodejnu Hellia sport. Tady se podařilo muži strhnout spolujezdci na motorce přilbu, lupič měl však na hlavě ještě černou kuklu, přes kterou mu nebylo vidět do obličeje. Útočník nechal strženou přilbu ležet na zemi, ovšem při zápase se mu nakonec podařilo poškozenému tašku s tržbou vytrhnout z ruky. Poté ihned nasedl za řidiče na motorku a oba odjeli směrem k Žeranovské ulici,“ popsal zbytek zápasu Leo Haluza z prostějovské policie.

Kriminalisté okamžitě po tomto činu zahájili rozsáhlé pátrání. Zároveň vyšetřovatelé žádají veřejnost o spolupráci. „Mohou nám pomoci svědci celé události, ale také motorkáři, kteří mohou poznat zajištěnou přilbu a vědět, komu patří. Zároveň zjišťujeme všechny informace o černé motorce značky Yamaha, na které pravděpodobně pachatelé přijeli na místo činu,“ dodal Leo Haluza.

Policie zatím nechce sdělit, kolik peněz motorkáři prostějovskému podnikateli ukradli. Podle jiných zdrojů Večerníku mělo jít o sumu ve výši zhruba 300 tisíc korun. „K výši odcizené částky se policie zatím nebude vyjadřovat,“ uzavřel Leo Haluza.

POPIS pachatelů

Lupiči přepadli podnikatele ve Vodní ulici před domem číslo 3. Přijeli na motorce, pravděpodobně značky Yamaha typu R6, černé barvy, výroby okolo roku 2005. Řidič měl na hlavě černou přilbu, přičemž nelze vyloučit, že byla vybavena stříbrnými ornamenty, stejně jako u spolujezdce. Řidič měl štíhlou postavu a na sobě měl černou bundu i černé kalhoty. Spolujezdec byl rovněž štíhlé postavy, měří okolo 175 centimetrů a na sobě měl černé oblečení. Na hlavě měl černou přilbu se stříbrnými ornamenty, při zápase byla poškozena.

ŽÁDOST Policie ČR

Prostějovská policie žádá občany, kteří byli svědky loupežného přepadení v pátek v 16.05 hodin ve Vodní ulici a postupně pokračujícím na Poděbradově náměstí, aby se s jakýmikoliv poznatky obrátili na Službu kriminální policie a vyšetřování Policie ČR v Prostějově. Volat můžete na telefonní linky 974 781 320, 974 781 321 nebo na tísňovou linku 158. Jakákoliv maličkost může vést k co nejrychlejšímu dopadení pachatelů!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...