Dobrý podvečer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

16 dohnalovaNeobyčejně obyčejný příběh mileneckého páru Renaty Kamencové a Miroslava Hofmana se v úterý minulého týdne uzavřel. Je jasné, že atraktivní žena připravila staršího muže o dva miliony korun, za což ji prostějovský soud poslal na tři roky do vězení. Zmíněná zlatokopka kromě svého milence nelegálně o peníze obírala i svého manžela! Navíc si ještě coby Renata Dohnalová přišla na pěkné peníze kvůli podvodům na klientech později zkrachovalé cestovní kanceláře Mika tour...

Milenecký vztah Miroslava Hofmana a Renaty Dohnalové trval už od roku 1991, nezměnil se ani po tom, co Hofman v roce 1999 ovdověl. Problém nastal až ve chvíli, kdy do něj vstoupily peníze. Poprvé si Renata Dohnalová půjčila v roce 2003, naposledy finance od svého milence dostala v roce 2011. V únoru 2010 podepsala směnku na jeden a půl milionu korun, celkem od svého milence „vydyndala“ něco přes dva miliony korun.

Bránila se útokem, na pomoc si vzala matku

Přestože její podpisy byly na všech směnkách i úvěrových smlouvách, neváhala Renata Kamencová neustále tvrdit, že si žádné peníze od svého milence nevzala. Podle ní to byla naopak ona, kdo mu je navzdory opakovaným fyzickým útokům dával. „Pan Hofman vrážel finance do opravy svého velkého domu, tolik peněz, které mi měl dát, ani mít nemohl. K podpisům pod směnkami mě pak donutil fyzickým i psychickým násilím,“ hájila se Renata Kamencová. Tu ve výpovědi přišla podpořit i její matka, která naznačovala, že její dcera mívala modřiny, jejichž původ se před ní prý snažila tajit. Kromě obou žen tuto „násilnickou“ verzi nikdo nepotvrdil. Při pohledu na zakřiknutě působícího muže a jeho více než asertivní milenku navíc působila trošku jako výplod člověka se smyslem pro hodně černý humor...

Prostějovský soud měl v případu pětačtyřicetileté Renaty Dohnalové k dispozici důkazy, které tvrzení obžalované jednoznačně popíraly. „Z výpisu z bankovního účtu pana Hofmana vyplývá, že ten všechny tyto peníze na účtu měl. O tom, že je obžalovaná dostala, pak svědčí jednotlivé směnky i smlouvy o úvěru. Jejímu tvrzení, že tak činila pod nátlakem, opravdu není možné uvěřit. Pod nátlakem lze za určitých vyhrocených okolností podepsat snad jednu směnku. Jak si však vysvětlit, že obžalovaná podepisovala nejrůznější dlužní úpisy po dobu několika let? Její obhajoba se tak jeví jako vysoce nedůvěryhodná,“ vyjádřil se předseda senátu Petr Vrtěl, který o vině obžalované neměl nejmenší pochybnosti.

O peníze obrala milence, manžela i klienty cestovky

Z chování obžalované jasně vyplývalo, že navzdory všem důkazům peníze poškozenému vrátit nehodlá. Zřejmě to ani nikdy neměla v úmyslu. Renatě Kamencové uškodily také její škraloupy z minulosti, kdy byla opakovaně odsouzena. Poprvé za to, že napálila klienty později zkrachovalé cestovní kanceláře Mika tour, které připravila o více jak sto tisíc korun. Dalšího odsouzení se dočkala, když zfalšovala podpis na úvěrové smlouvě, kterou nechala vystavit na jméno svého bývalého manžela. Navzdory neustálým lžím a podvodům do vězení nikdy nemusela. Senát prostějovského soudu se však rozhodl učinit jejímu řádění přítrž a nyní ji na tři roky poslal do basy.

Lhala až do trpkého konce

Učinil tak především kvůli jejímu naprosto nesebekritickému, až arogantnímu postoji k celé záležitosti. „Obžalovaná nebyla schopná přiznat pravdu, nedokázala vyjádřit lítost, nikdy se nepokusila peníze vrátit. Naopak se celou záležitost snažila obrátit proti muži, od něhož prokazatelně získala poměrně vysoké částky. Kromě milence a manžela se dopouštěla podvodů i na zákaznících své cestovní kanceláře. Pokud  nebude schopná si uvědomit, že něco dělá špatně, pak je pravděpodobné, že ve svém jednání bude pokračovat i nadále,“ vysvětlil předseda senátu Petr Vrtěl důvody, proč soud Renatu Kamencovou poslal do vězení.

Ta však mnoho sebekritiky neprojevila ani po vynesení tohoto rozsudku. Po poradě se svojí advokátkou se proti němu na místě odvolala. Z tohoto důvodu rozsudek dosud nenabyl právní moci.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...