Dobré ráno, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

To jsou ale věci. Nejprve zvonil na nevlastního syna, poté vyrazil zub exmanželovi bývalé přítelkyně. Strážníci prostějovské městské policie řešili další z řady případů násilí mezi partnery. I když bývalými... Zajímavý partnerský propletenec, který se nedobrovolně sešel na jednom místě, skončí nakonec u správního orgánu. Jeden z agresorů svých výpadů dokonce nenechal ani za přítomnosti strážníků!

„Během noci ze soboty desátého na neděli jedenáctého února řešili strážníci partnerské neshody. Nejdříve na linku tísňového volání ohlásil dvanáctiletý hoch, že je sám doma, přičemž jeho nevlastní otec pořád bouchá na dveře a dobývá se do bytu. Uvedl, že rodiče šli do vinotéky na víno. Strážníci na místě chlapíka nezastihli,“ sdělila na úvod případu Tereza Greplová, tisková mluvčí Městské policie Prostějov.

Po čtvrt hodině však bylo ze stejného telefonu přijato druhé telefonické oznámení o napadení mezi dvěma muži. „Celý incident tentokrát nahlásila bývalá partnerka obou mužů. Na místo bylo opět vyslána hlídka. Ke strážníkům se přihlásil osmapadesátiletý poškozený s vyraženým zubem, lékařské ošetření odmítl. Označil však muže, který jej napadl. Při zjišťování skutečného stavu věci vyšlo najevo, že čtyřiatřicetiletý agresor se choval hrubě k sedmatřicetileté ženě. Ta byla bývalou manželkou staršího muže a zároveň i bývalou přítelkyní mladšího muže. Dotyčná byla se svým exmanželem ve vinotéce, do které přišel i její bývalý přítel. Chtěli vyřešit problémy ohledně jejich společné dcery. Při tom byl na ženu hrubý a nadával jí. Poté fyzicky napadl staršího muže, který se dámy zastal,“ popsala bitku i složitý partnerský nesoulad Tereza Greplová.

Ani v přítomnosti strážníků však rozlícený agresor ve svém úsií neustával. „Výzvy k zanechání protiprávního jednání a opuštění místa neuposlechl. Svým jednáním je tak podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku. Tím, že jinému ublížil na zdraví, se dopustil také přestupku proti občanskému soužití. Celá záležitost byla předána k dořešení příslušnému správnímu orgánu. O tom hlídka všechny přítomné poučila,“ zkonstatovala tisková mluvčí prostějovských strážníků.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...