Dobrý podvečer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Popojel s „botičkou“

Předminulou sobotu před jednadvacátou hodinou zjistil strážník na operačním středisku prostřednictvím městské kamery řidiče, který se pokusil odjet vozidlem, na němž byla nasazena takzvaná botička k zabránění odjezdu vozidla. Automobil zůstal stát povyjetý z řady zaparkovaných vozidel. Strážníci zastihli řidiče sedícího uvnitř vozu. Následně vyšlo najevo, že dvacetiletý muž má v současné době zadržen řidičský průkaz. Celá událost byla postoupena správnímu orgánu.

Vykázán z herny

Mladík porušil provozní řád konzumací alkoholu v prostorách herny. Před druhou hodinou ranní oznámila obsluha baru na linku 156 neshody se zákazníkem. Dvacetiletý mladík nehodlal pochopit, že nelze požívat alkohol v místnosti, kde jsou umístěny výherní automaty. Strážníci mladého muže vykázali.

Planý poplach 

Po desáté hodině během předminulé soboty bylo nahlášeno kácení stromu v lesoparku Hloučela. Hlídka na místě zjistila, že muž provádějící tuto činnost má platné povolení. Oznamovatel byl situaci vyrozuměn.

Pomohla náhoda

V neděli odevzdala žena na služebnu městské policie nalezený mobilní telefon. Vzápětí se dostavila dívka, která telefon ztratila. Shodou okolností potkala nálezkyni. Po ověření totožnosti osmnáctileté majitelky, jí byl mobil vydán.

Zkopala prodavačky!

V pondělí se v jedné z prostějovských prodejen bezdomovkyně nechtěla vzdát odcizené lahve vína. Při přistižení začala být na prodavačky agresivní. Víno nehodlala jednačtyřicetiletá žena dobrovolně odevzdat. Aby svůj lup uchránila, několikrát kopla zaměstnankyně obchodu do nohou. Těm se přesto bezdomovkyni podařilo zadržet a přivolat strážníky. Pro podezření z trestného činu si věc převzala Policie ČR.

Železo stále láká

V pátek po osmé hodině ranní bylo sděleno na linku 156 podezřelé chování dvou mužů. Oznamovatel uvedl, že viděl dvojici občanů, jak nakládají plechy na dvoukolák a patrně zamíří k výkupně. Po kontrole uvedeného místa již strážnici zmíněnou dvojici nenalezli, a proto se vydali do sběrných surovin. Zde oba pány našli. Ti již měli dány na váze různé kovové předměty. Jednalo se o vlnitý plech, síto na písek a kovový žebřík. Dotyční tvrdili, že tyto věci nalezli v příkopě. Podle zákona je ovšem protiprávní si cizí věc i přivlastnit, byť nálezem. Událost byla postoupena správnímu orgánu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...