Dobré ráno, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ustlala si na veřejném záchodku, zatímco přítel vybuřoval! K nevšední scéně došlo minulé úterý 18. dubna večer v jednom z prostějovských barů. Spolu si do něj vyšla dvojice partnerů, ovšem večírek pro ně neskončil dobře. Žena si totiž „dovolila“ dát si na záchodě trošku delšího šlofíka, což jejího přítele značně rozzuřilo. Prokopnutí dveří od záchodu bylo v tu chvíli asi to nejmenší. Po příjezdu hlídky se pustil ostře i do strážníků...

Problémy v baru nastaly těsně před dvacátou hodinou. „V tu chvíli byla přijata žádost od kolegů z Policie ČR o prověření události v provozovně, kde měla mít obsluha nespecifikované problémy s hostem. Okamžitě tak byla vyslána hlídka, načež strážníci na místě zjistili, že na toaletě se uzamkla jedna z návštěvnic a déle jak půl hodiny nereaguje na žádné vnější podněty,“ sdělila Tereza Greplová, tisková mluvčí Městské policie Prostějov.
Situace se záhy začala vyostřovat... „Ještě před příjezdem strážníků se příteli uzamčené ženy podařilo dveře kopem poškodit. Na žádost hlídky byli přivoláni přes operační středisko městské policie také hasiči. Ti dveře od záchodu otevřeli. Uvnitř se nacházela spící žena. Po probuzení uvedla, že nemá žádné zdravotní komplikace, ale pouze usnula, a to vlivem požití většího množství alkoholu. Za prokopnuté dveře svým partnerem pociťovala vlastní odpovědnost, proto škodu sama od sebe uhradila,“ popsala událost Greplová.
V tu chvíli se zdálo, že kuriózní případ je dořešen a všichni se v klidu mohou rozejít domů a hasiči společně s policisty na své základny. Omyl! „Přítel jednatřicetileté ženy se během řešení situace choval vulgárně, dokonce se pokusil fyzicky napadnout jednoho z přítomných hostů. Proto byl strážníky vyzván k zanechání protiprávního jednání a prokázání totožnosti. Po neuposlechnutí výzvy byly proto použity donucovací prostředky, hmaty a chvaty sebeobrany. Následně byl vyveden ven z prostor a převezen ke zjištění totožnosti na Policii ČR,“ popsala nutné opatření tisková mluvčí prostějovských strážníků.
Celá záležitost byla předána příslušnému správnímu orgánu k dořešení. „Za neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci má komise pro projednávání přestupků možnost třiatřicetiletému muži udělit pokutu až do výše deseti tisíc korun,“ dodala Tereza Greplová.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...