Dobré dopoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

49 hromadna_sebevrazdaZáhadná smrt tří lidí, kterou od středy minulého týdne vyšetřují pražští kriminalisté, otřásla celou Českou republikou. Dva muži a jedna žena byli nalezeni otrávení výfukovými plyny v autě nedaleko hlavního města. Žádný dopis na rozloučenou ani jinou zprávu o důvodu hromadné sebevraždy policie zatím nenašla. Jak dlouho mrtví ve voze byli, pak také není zřejmé. Co už je však jisté, je skutečnost, že zemřelou ženou byla sedmatřicetiletá Šárka Menšíková, která pocházela ze Smržic na Prostějovsku!

Soudní pitva sice potvrdila, že dva muži a jedna žena, které ve středu objevili mrtvé ve vínové škodovce u obce Roblín západně od Prahy, spáchali sebevraždu. Přesto nad jejich smrtí stále visí otazníky. Trojice se v autě zavřela a skrz okno utěsněné mikinami natáhla hadici, která do škodovky přiváděla smrtonosné výfukové plyny. Hadice vedoucí od výfuku dovnitř vozu, utěsněné škvíry a fakt, že lékař na mrtvolách při předběžném ohledání nezjistil žádné stopy násilí, vypovídají o tom, že si zvolili smrt dobrovolně. Proč ale Martin M. (†39), Jan K. (†27) a Šárka M. (†37) museli zemřít? Byli všichni tři stoupenci nějaké fanatické náboženské sekty? Ukončili své životy kvůli dluhům, nebo měli strach před zákonem? „Sektu jsme prozatím vyloučili a případ stále vyšetřujeme jako sebevraždu,“ uvedl v celostátním tisku šéf policistů Prahy-západ Michal Murín. „Z pitvy vyplynulo, že se udusili výfukovými zplodinami,“ upřesnila mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

49 mrtva_z_autaPřípad tak zatím kriminalisté neodložili. Pátrají stále po tom, proč se trojice ve vínové Škodě Felicii s ústeckou registrační značkou společně vrhla do náručí smrti. „Nebyli ze stejného místa. Jeden pocházel z Prahy, druhý ze středních Čech a další z Prostějovska. Nyní zjišťujeme jaké je pojily vazby,“ dodala Budská. Jakmile policie objasní, co sebevrahy spojovalo, mohl by se vyjasnit i motiv jejich šíleného činu.

Jak jsme již prozradili, onou nešťastnou ženou byla Šárka Menšíková, původem ze Smržic. Z dostupných informací na internetu vyplývá, že se v Praze živila především firmou na úklid a stěhování. Podnikat ovšem mohla například také v nemovitostech či skladování v dopravě. Moc se jí však nedařilo, například finanční závazky vůči institucím končily v posledních letech až insolvencí. A právě peníze by prý mohly být tím důvodem, proč s tím Šárka práskla...

Ostatně ani nejbližší příbuzní si její smrt nedokážou vysvětlit. Podle nich to byla vyrovnaná a soběstačná žena. „Je to pro nás strašná záhada. Vůbec to nechápeme. Šárka byla odmalička tvrdá holka, nebála se riskovat a jít za svým cílem. Nemáme nejmenší tušení, proč by páchala sebevraždu,“ uvedl otec mrtvé ženy Vladimír Menšík. Sedmasedmdesátiletý muž svoji dceru přitom neviděl už řadu měsíců a těšil se, že společně stráví Vánoce. Šárka totiž odešla před více než deseti lety do Prahy za prací a domů jezdívala maximálně třikrát až čtyřikrát do roka. S rodinou udržovala jen minimální e-mailový či telefonický kontakt.

„Naposledy jsem s ní mluvil v říjnu. Slibovala, že koncem roku přijede. Měla jít teď někdy vytahovat šrouby z nohy, tak jsme se těšili, že přijede a zůstane tady celé Vánoce. Já osobně jsem si ale přál, aby se vrátila natrvalo. To už se bohužel nesplní,“ povzdechl si otec.

Co přesně v Praze jeho dcera dělala, ale Vladimír Menšík neví. „Snad provozovala něco pro nějakou firmu z domu. Bydlela, pokud vím, v nějakém pronajatém bytě s nějakými třemi mladíky. Ale jména neznám. Ti lidé, se kterými ji našli mrtvou, to ale podle všeho nebyli,“ konstatoval muž.

Nedokáže si také vysvětlit, jak se mohla dát dohromady s muži, s nimiž zemřela v jejich autě „Netuším, kde k těm chlapům přišla. V tomto směru ona byla velmi opatrná a hned tak s někým se neskamarádila. Je to pro nás opravdu jedna veliká záhada,“ řekl Večerníku otec.

Pro příbuzné, kteří teď místo Vánoc budou připravovat pohřeb, je další krutou ranou to, že po nebohé Šárce jim nezůstala na památku jediná fotka! „Nemáme opravdu vůbec žádnou. Ani na hrob nemůžeme dát její podobenku. Snad jestli nám policajti dají její občanku, tak budeme mít aspoň tuto malou fotku...,“ povzdechl si zlomený Vladimír Menšík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...