Dobrý večer, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Třiapadesátiletý Michael Rehovič je snad celkem slušný zedník. Jako podnikatel však naprosto selhal. Přestože coby živnostník podle svých slov vydělával kolem čtyřiceti tisíc korun měsíčně, s placením daní se dlouhodobě nezatěžoval.  Kvůli škodě přibližně dvou a půl milionu korun byl nakonec postaven před soud. U něj se vykrucoval jako had, nic mu to však nebylo platné... Večerník vše minulé úterý zachytil přímo na místě.

Daňové přiznání se každoročně podává nejpozději koncem března. Michael Rehovič, který fungoval jako jednatel společnosti Dupla CZ, jakoby něco takového vůbec netušil. Za rok 2009 podal přiznání téměř s půlročním zpožděním, za rok 2010 dokonce až v říjnu. Čísla uvedená v dokumentu se navíc s realitou shodovala jen velmi málo. Za stejnou trestnou činnost byl přitom Rehovič už v minulosti odsouzen k podmíněnému trestu.

„Je proto nepravděpodobné, že by můj klient v této trestné činnosti pokračoval. Problém nebyl v něm, ale v účetní, která daňové přiznání zpracovávala,“ hájila dosti překvapivým způsobem Michaela Rehoviče jeho advokátka.

Naopak státní zástupce upozornil, že proti obžalovanému v této věci stojí celá řada důkazů. „Účetní pouze zaúčtovala to, co od obžalovaného obdržela. Na rozdíl od něj neměla důvody údaje zkreslovat. Motiv obžalovaného byl přitom jasný - vyhnout se placení daní a nechat si peníze pro sebe,“ argumentoval státní zástupce Jaroslav Miklenda.

Samotný Rehovič se u soudu prezentoval jako člověk, který sice na každou otázku má bezprostřední odpověď, nicméně o její pravdivosti nelze mít valného mínění. Po předvolání dalších svědků však nakonec musel s pravdou ven. Soud tak zcela logicky neuvěřil, že za jeho problémy stojí pouze účetní. Opíral se naopak o výpovědi celé řady svědků.

Vzhledem k trestní minulosti Michaela Rehoviče a zejména jeho přístupu k výpovědi u soudního jednání ho pak senát vedený Petrem Vrtělem poslal na čtyři roky do vězení. Rozsudek dosud není pravomocný, obě procesní strany si ponechaly lhůtu pro možnost odvolání.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...