Dobrý večer, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

To snad není možné! Tragická nehoda u Olšan, o které Večerník informoval v minulém čísle, má zrůdnou dohru. Sedmdesátiletý řidič, který po nezvládnutí řízení zahynul v osobním autě a byl nalezen po necelých dvou hodinách, byl totiž navíc ke všemu okraden! Dcera nebožtíka zároveň s policií žádá případné svědky, aby pomohli dopadnout lidskou hyenu.

Na Facebooku se v pátek 25. září objevila výzva nešťastné dcery, která nechce nechat pachatele uniknout. „Najde se někdo, kdo by si všiml jakékoliv maličkosti, drobnosti, která by mohla přivést policii na stopu po lidské zrůdě, která místo toho, aby zavolala mému tátovi po nehodě sanitku, tak ho pouze okradla?“ uvedla dcera zemřelého na sociální síti. Podle jejích slov se ztratila hnědočerná kožená peněženka i se všemi doklady.
Tentýž den požádala Večerník také Policie ČR o veřejnou relaci, která by mohla pomoci najít svědky nehody, ale hlavně neuvěřitelného počinu zloděje, který umírajícího muže v autě okradl. „V pátek osmnáctého září přibližně ve 4.45 hodin došlo na příjezdu do obce Olšany u Prostějova ve směru od Lutína k tragické dopravní nehodě. Sedmdesátiletý řidič osobního vozidla značky Hyundai černé barvy v pravotočivé zatáčce vyjel z dosud neznámých příčin vlevo mimo komunikaci. Při nehodě došlo ke smrtelnému zranění řidiče. Havarované vozidlo s řidičem bylo nalezeno téhož dne v 6.30 hodin,“ připomněl tragédii František Kořínek, tiskový mluvčí Policie ČR pro územní odbor Prostějov.
„K objasnění okolností této dopravní nehody se obracíme s prosbou o pomoc na svědky, kteří viděli její průběh, případně místem v době od 4.45 do 6.30 hodin projížděli a mohli by k nehodě poskytnout jakékoliv informace, aby se v pracovní době obrátili buď telefonicky, nebo osobně na policisty Dopravního inspektorátu Prostějov v Havlíčkově ulici. Svědci mohou volat na telefonní čísla 974 781 251, 974 781 580, případně kdykoliv na bezplatnou linku Policie ČR 158,“ uvedl František Kořínek.
„Dejte nám nebo policii vědět. Za tátu vám všem upřímně děkuju. Byl to báječnej chlap a skvělej táta,“ dodala truchlící dcera.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...