Dobré odpoledne, dnes je středa 8.5.2024
svátek slaví Statní svátek,
zítra Ctibor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pád až na dno prožívá v těchto dnech rodina někdejšího vysoce postaveného prostějovského policisty a bývalého místostarosty města Plumlov Václava Chytráčka. Ve čtvrtek před prostějovským soudem stanula jeho bývalá manželka Blažena Hošková. Společně s ní se před lety zavázal splatit směnku znějící na milion korun. Peníze však ani po pěti letech nebyly uhrazeny. Zatímco obžalovaná Hošková u soudu obsáhle vypovídala, její ex-manžel, který měl vystoupit v pozici svědka, se k němu vůbec nedostavil... Večerník ano a tak vám přinášíme přímou reportáž.

Státní zástupkyně viní Blaženu Hoškovou z toho, že si koupila byt, který následně darovala Martině H., přičemž si vymínila podmínku, že jej může doživotně užívat. Na tom by nebylo nic až tak trestného, pokud by dle obžaloby nebyla odpovědná za téměř milionový dluh. A právě jeho splacení se tímto manévrem měla vyhnout. Sama obžalovaná ve svém jednání problém nevidí a vše svaluje na bývalého manžela, se kterým si dosud nesplacený milion korun půjčovala.

„Nedokážu pochopit, proč na mém místě nestojí pan Chytráček, který vše zavinil! Peníze jsme si půjčovali jako manželé na provoz naší firmy. Tehdy jsme si na leasing pořídili kamion, kterým jsme převáželi dřevo do zahraničí. Vlastnili jsme i dům v Soběsukách, haly, pozemky a další majetek. Jenže on si pak našel mladou ženskou a mně pouze napsal esemesku, že se naše cesty rozcházejí. Po rozvodu mi podepsal dodatek k majetkovému vyrovnání. Díky tomu získal veškerý náš zbývající majetek, ale zároveň na sebe také převzal všechny závazky včetně tohoto dluhu,“ vypověděla před prostějovským soudem Blažena Hošková. 

Bylo přitom více než s podivem, že obžalovaná o tomto faktu neinformovala věřitele, který manželům Chytráčkovým milion korun půjčil. „Neřekla jsem mu to, protože jsem byla ve špatném psychickém stavu. Žila jsem třicet let s člověkem, o kterém jsem si myslela, že je férový a náhle se ukázal pravý opak. Po rozvodu jsem se pak ocitla zcela bez příjmů. Abych měla na jídlo a mohla zaplatit nějaké dluhy, půjčila jsem si dost peněz od svých rodičů. Maminka následně psychicky zkolabovala a zemřela v léčebně v Kroměříži. Brzy nato umřel i tatínek,“ popsala hodně smutný osud své rodiny obžalovaná, která právě za peníze od rodičů pořídila výše zmíněný byt.

Další peníze půjčila obžalované jiná žena, na kterou byt následně převedla. „Chtěla jsem, abychom byly vyrovnány,“ snažila se objasnit tento svůj na první pohled účelový krok obžalovaná. To však nebylo vše. Blažena Hošková mimo to také mlžila ohledně fungování firmy, která nyní inkriminovaný byt ve Svatoplukově ulici vlastní. A to i přesto, že v něm stále bydlí a společnost coby její ředitelka také zastupuje. U soudu dále uvedla, že ve svých příjmech je odkázána pouze na nevysoký plat, který jí jde z práce pro jednu z prostějovských logistických firem.

Václav Chytráček podle slov obžalované nyní žije v rekreační chatě v Plumlově. „S ženou, kvůli které mě opustil, se už rozvedl. Pokud ale vím, tak společně opravují dům v Alojzově,“ zmínila se Hošková.

Rozsudek v této věci dosud nepadl, hlavní líčení bylo odročeno za účelem výslechu dalších svědků a to i těch, kteří byli předvoláni už na čtvrteční jednání...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...